Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

MIREN KRAS vse bolj privlačen za KAMPERISTE

V soboto, 12.10. 2019, se je čez Občino Miren-Kostanjevica zapeljala karavana 42 kamperjev - za naključne gledalce nepozabna predstava letos že 30. Caravanove karavane.

Dvodnevno popotovanje so izletniki začeli v Občini Šempeter – Vrtojba,  kjer jih je sprejel župan Milan Turk, nadaljevali pa v Občini Miren-Kostanjevica.

Skupina 84 popotnikov si je za tokratno karavano izbrala obisk destinacije Miren Kras. Na sobotno popoldne so se ob čudovitem vremenu povzpeli na Cerje.

Po požganih pobočjih se je vila dolga kolona belih vozil, ki so okolici prinesli veliko življenja. Nepozabne trenutke smo ujeli tudi iz zraka. Najlepša razgledna točka v Sloveniji v letu 2018 po mnenju tujih državljanov,  je bila polna gostov, ki počitnikujejo nekoliko drugače. Kljub slabšim razgledom, ki so jih zastirale nizke meglice, so navdušeni nad skritimi zakladi Pomnika miru in predstavljeno ponudbo ostalih doživetij obljubili, da se bodo k nam še vrnili. Tokratni obisk so zaključili v Novi vasi, na izletniški domačiji Mirko, kjer so tudi prenočili.

Po izvrstni večerji iz domačih sestavin, na Krasu zorjenega pršuta, domačih njokov z divjačino, na vrtu nabrane solate in slastne domače kremne rezine, je karavani v imenu župana Občine Miren Kostanjevica izrekla dobrodošlico Ariana B. Suhadolnik, v.d. direktorica Turizma Miren-Kostanjevica. V nagovoru je izpostavila zeleno vizijo razvoja turizma in projekte, na podlagi katerih je bila destinacija Miren Kras dan prej uvrščena med TOP 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Po izrečenih čestitkah so gostje navdušeni priznali, da je zagotovo tudi to razlog za ponoven obisk. Poleg pomembnega dejstva, da je občina v letošnjem letu bogatejša za ponudbo urejenega PIT STOPA za kamperje ob Gostilni Kogoj v Biljah.

Po odličnem zajtrku so obiskali Kmetijo Francetovih s kozjerejo, kjer so imeli predstavitev in pokušino mlečnih izdelkov, nato pa še predstavitev izdelkov iz sivke na domačiji Rogelja. Sledil je krajši pohod do Kremenjaka, kjer pa žal zaradi slabega vremena ni bilo razgleda na morje in znamenito Barcolano. Obiskali so še kaverno z vodo, nekateri pa so se odločili za samostojno raziskovanje okolice vasi.

 

 

 

Turizem Miren – Kostanjevica

Fotografije z dronom: Jan Faganelj

Ostale fotografije: Turizem Miren - Kostanjevica

Oglejte si tudi