Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Miren Kras na ZgodoVikendu v Pivki

V nedeljo 19.9.2023 se je Javni zavod Miren Kras udeležil tradicionalnega ZgodoVikenda v Parku vojaške zgodovine Pivka, ki je bil namenjen intenzivnemu spoznavanju in doživljanju slovenske zgodovine. Prireditev, ki jo vsako leto organizira ekipa Parka v sodelovanju s Slovensko vojsko, Policijo, Atmosferci in partnerskimi muzeji (Vojaškim muzejem Slovenske vojske, Mestnim muzejem Idrija, Muzejem novejše zgodovine Slovenije, Tehniškim muzejem Slovenije, Narodnim muzejem Slovenije ter Notranjskim muzejem) se je odvijala od petka do nedelje, obiskalo pa jo je več kot 4000 obiskovalcev.

Program je vključeval pestro izbiro dejavnosti: prireditve in razstave, vodeni pohod, demonstracijske vožnje oklepnih vozil, letalske uprizoritve vaj gorskega reševanja, ponazoritve helikopterske protiteroristične akcije, srečanje starodobnih vozil in še marsikaj. Obiskovalci so se lahko sprehodili mimo stojnic in kupili kakšen spominek ali krožnik okusnega golaža s polento. Ob obisku naše stojnice jih je veliko izrazilo iskrene želje za hitro okrevanje pogorelega kraškega gozda.

Nedeljskega dogajanja sta se udeležila tudi minister za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec in minister za notranje zadeve Republike Slovenije Boštjan Poklukar Slednji se je osebno rokoval z  obema predstavnicama zavoda, Niko Leban in Blanko Jamšek in poudaril, da ima Cerje vedno v mislih.

Po odzivih sodeč verjamemo, da se bo marsikateri obiskovalec ZgodoVikenda v bližnji prihodnosti odpravil na izlet po Krasu in tudi  do Cerja, kjer bo lahko izkoristil ugodnost nižje cene povezane vstopnice med pomnikom  in Parkom  v Pivki za obisk razstav in poleg čudovitih razgledov spoznal še del slovenske zgodovine, ki zaznamuje našo narodno predanost in odpornost.

Oglejte si tudi