Oceni objavo

Na slavnostni seji podeljene nagrade Občine Miren-Kostanjevica za leto 2022

V petek, 7. oktobra 2022, se je, ob občinskem prazniku, na Cerju odvila slavnostna seja Občinskega sveta Občine Miren – Kostanjevica, na kateri sta bili podeljeni dve priznanji in dve plaketi.

Župan občine Mauricij Humar je pred udeleženci slavnostne seje razprostrl mozaik mnogih uspešnih zgodb, ki so se odvile v občini v letu 2022. Poudaril je skrb in zavzetost pri delu v občinski upravi, ki je projekte vodila in skrbela, da so se izvedli. Poudaril je, da so za prijetno bivanje v občini zaslužna tudi številna društva, ki s svojo dejavnostjo plemenitijo družbeni vsakdan. Izpostavil je, da so tudi letošnji nagrajenci tisti, ki so se s svojo dejavnostjo izkazali in prispevali k prepoznavnosti občine.

Občina Miren - Kostanjevica podeljuje priznanja občanom, ki so tesno povezani z delovanjem občine, za dosežke, ki prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju občanov, in dosežke, ki imajo pomen za razvoj in ugled občine, življenje v njej ter podobo kraja. Nagrade je slovesno podelil župan Mauricij Humar.

Občinski priznanji sta prejela Hilarija Logar in Ivan OrelVanko, plaketi pa Milovan Valič in Balinarski klub Orehovlje 87 – Turistično športno društvo Orehovlje.

Hilarija Logar je prejemnica priznanja Občine Miren - Kostanjevica za večletno aktivno delovanje v različnih sestavih, od upokojencev do društev v občini in izven nje.

Ivan Orel– Vanko je prav tako prejemnik priznanja Občine Miren - Kostanjevica za dolgoletno skrb in bogatitev krajevnega utripa s športnimi vsebinami.

 

Milovan Valič je prejemnik plakete Občine Miren - Kostanjevica za sodelovanje s Krajevno skupnostjo Opatje selo in Občino Miren - Kostanjevica, za prispevek s svojim umetniškim delom v Sloveniji in izven meja države ter kot profesor risanja, slikanja in likovne teorije.

 

Balinarski klub Orehovlje 87 – Turistično športno društvo je prejemnik plakete Občine Miren - Kostanjevica za organizacijo in ohranjanje športnega ter turističnega udejstvovanja v KS Orehovlje, kjer se odvijajo dogodki ne le na ravni krajevne skupnosti, temveč mnogo širše.

 

Milovan Valič se je v imenu vseh nagrajencev zahvalil za prejete nagrade. Spodbudil je tudi občinstvo naj se redno vključuje v aktivnosti občine in s tem pripomore k boljšemu povezovanju občine z lokalno skupnostjo.

Oglejte si tudi