Oceni objavo

Do Re Mi po dveletnem premoru je pesem ponovno zazvenela

Na občinski reviji otroških in mladinskih pevskih zborov Do Re Mi je po dveletnem premoru pesem zopet zazvenela. V kulturnem domu v Kostanjevici se je 19.maja na s pisanimi baloni že tradicionalno okrašenem odru predstavilo sedem zborov, šest domačih in en gostujoči. Z njimi pa lepo število pevk in pevcev, ki so svoje znanje in veselje do petja pokazali z ljudskimi, umetnimi, starejšimi in sodobnejšimi pesmimi. Z vzpodbudnimi besedami jih je nagovorila podžupanja Suzana Černe in dejala naj vztrajajo pri petju, ki ima za človeka v vsakem življenjskem obdobju posebno moč. Mladi nas vsakič znova presenečajo, saj nimajo meja, ki jih imamo mi v svojih glavah. Zmorejo marsikaj, seveda pa jih je pri tem treba znati spodbujati. Zelo motiviranim zborovodjem se lahko zahvalimo za njihovo energijo in predanost.

Pod vodstvom Minke Markič in korepetitorjem Gregorjem Spačalom so zapeli Otroški pevski zbor OŠ Miren, Otroški  pevski zbor POŠ Bilje ,Otroški pevski zbor POŠ Kostanjevica na Krasu in Mladinski pevski zbor OŠ Miren.

Otroški pevski zbor Kras Opatje selo je vodila Mojca Ivanc, na klavirju jih je spremljala Tjaša Veselič.

Zborovodja Pavel Pahor in korepetitor Blaž Pahor sta predstavila Mladinski pevski zbor Kras Opatje selo. S solo vložki je navdušila Tiana Gatej.

Kot gostujoči zbor pa se je številni publiki predstavil Mladinski pevski zbor OŠ Ivana Roba Šempeter pod vodstvom Janija Klančiča in korepetitorke Monike Bagon.

Nadvse pomembno je, da že med otroki gojimo kulturo zborovskega petja, kajti če znajo skupaj peti, znajo sodelovati, komunicirati in drug drugega poslušati. In kaj si lahko še lepšega želimo za to današnjo družbo, ki se vse bolj nagiba k individualizmu­.

Vsem še enkrat čestitamo!

Za KD Stanko Vuk Mojca Dolinšek

Oglejte si tudi