Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT

V zadnjem tednu leta, natančneje na dan samostojnosti in enotnosti ali dan sv. Štefana, 26. decembra 2014 je KD Stanko Vuk Miren - Orehovlje pripravilo koncert tamburaškega orkestra Danica iz Dobravelj.

Orkester združuje odrasle glasbene amaterje iz vasi zgornje Vipavske doline z obrobjem, ki jim je skupna predvsem ljubezen do tamburaške glasbe. Prizadevajo si nadaljevati in razvijati več kot stoletno tradicijo tamburaške glasbe v Vipavski dolini, ko je skoraj vsaka vas imela svoj tamburaški orkester.

V dvorani Gnidovčevega doma na Mirenskem gradu se je zbrala številna publika, ki je z veseljem prisluhnila melodijam tamburic. Svetle zvezde, Slovenija od kod lepote tvoje, Silvesterski poljub, White christmas, Sveta noč, so le nekatere izmed prelepih skladb, ki so jih tamburaši pod vodstvom kapelnika Uroša Trebižana, pripravili za ta večer.

Celoten večer je z branjem veznega besedila popestrila članica orkestra. Tako smo poleg čudovitih melodij slišali tudi misli naših pisateljev, zgodbe o adventu in božiču, slavospeve naši domovini in veliko lepih želja za novo leto.

Obiskovalci so z bučnim aplavzom nagradili nastopajoče za odličen nastop in prelep praznični večer ter si zaželeli še zvokov tamburic. Tamburaši so se odzvali z vedno popularno Golico s katero so tudi zaključili praznični koncert.

Stoječe ovacije celotne dvorane potrjujejo, da si takih veselih koncertov še želimo.

Naj jih bo v letu 2015 čim več!

Oglejte si tudi