Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Jaslice – podobne požaru na Krasu

Gotovo še nismo pozabili dogodka, ki smo  ga doživeli lani julija in ki se je zdel kot sodni dan.Kako je bilo ganljivo, ko so se združili gasilci iz več držav in verjetno tudi iz več veroizpovedi. Lanski Božič pa nam je prinesel podobno povezanostpri lepem dogodku, ko smo delali jaslice z otroki iz štirih držav: Makedonije, Kosova, Bosne in Slovenije ter prav tako raznih veroizpovedi: pravoslavni,muslimani in katoličani, ki smo pred Bogom vsi njegovi ljubljeni otroci.

 

Hvaležni Bogu in gasilcem smo skupaj naredili  jaslice, tako da so bile podobne ožganemu Krasu. To pa z namenom, da bi tudi v prazničnih dnevih, vsakokrat, kosmo jaslice videli, znova in znova izražali hvaležnost Bogu, da smo bili obvarovani še hujšega.S svojimi molitvamismo blagoslavljali roke,ki so več dni skupaj držale težke cevi, roke,ki so prale njihove uniforme, roke, ki so pripravljale hrano za izčrpane ljudi, pa še druge roke…

 

Ožgana drevesa in kamne smo pripeljalis Krasa. Vse to nas je spominjalo, kako težko je bilo gasilcem, ko so se borili z ognjenimi zublji. Smreka pri hlevčku, ki je bila polovico ožgana, polovicapa ne, je simbolično predstavljalaMarjino varstvo nad nami, ko se je ogenj širil okrog hriba, do Gradu pa ni prišel.Pred hlevomsta za rojstvo Deteta Jezusa pri naših jaslicah igrala na trobento dva angelčka, ki nista bila v belem, kot so angeli po navadi, temveč malo  bolj siva, kot da ju je osmodil črni dim. Posebej se bomo še naprej zahvaljevali, da je vsak gasilec bil obvarovan pred hudimi poškodbami, saj so jih varovali njihovi angeli varuhi.Vemo, da je glavna vsebina jaslic rojstvo Jezusa Kristusa-Odrešenika sveta, tega največjega daru vsemu človeštvu. Mi pa smo hvaležni tudi za dar, ki ga je Bog dal sestri Mariji Hvala, da je na les narisala vse figure za jaslice.

 

Lepo je gledati, kako se jaslic vedno znova razveselijo otroci, tudi muslimanski. Kadar jih srečamo, že vprašujejo: Sestra, kdaj bomo delali jaslice? Tudi za letos že imamo idejo, kakšne naj bi bile in kakšen bo njihov pomen, a vam ga še ne povemo. Pridite decembra spet okoli naše hiše in boste videli.

 

Vsem želimo obilo Božjega blagoslova in Marjino varstvo naj bo z vami pri vsakem vašem koraku. Sestre vas spremljamo z molitvijo in prav tako zaupamo v vaše molitve.

s .Antoneta Demaj HKL

Oglejte si tudi