Oceni objavo

Družabno srečanje članov društev upokojencev Občine Miren - Kostanjevica

Prvi dan julija je Društvo upokojencev Bilje organiziralo tradicionalno družabno srečanje članov društev upokojencev Občine Miren - Kostanjevica.

Člani Društev upokojencev naše občine in vabljeni gostje so nas počastili s svojim prihodom v dvorano doma Negovana Nemca v Biljah.

 

Tatjana Klančič, predsednica Društva upokojencev Bilje, je vse navzoče seznanila s z delovanjem društva. Poudarila je, da se zavedajo pomena, ki ga ima društvo za svoje člane in za celotno krajevno skupnost, zato si prizadevajo dosledno, strokovno in odgovorno opravljati delo. Uspešno sodelujejo s krajevno skupnostjo in drugimi društvi. Pomembno vlogo dajejo medgeneracijskemu sodelovanju, ki omogoča tako mlajšim kot tudi vsem mladostnim članom društva pridobivanje drugačnih izkušenj, sprejemanje novih izzivov, dodatno voljo pri uresničevanju skupnega dela.

Člani društva nesebično in z zadovoljstvom posvečajo svoj čas, dobro voljo, ideje prijetnemu druženju, medsebojnemu skupnemu povezovanju, bogatenju osebnih odnosov, spoznavanju bližnjih in oddaljenih krajev. Upravni odbor Društva upokojencev Bilje želi poskrbeti za kvalitetno življenje vseh članov, zato so jim omogočili ustrezno telovadbo pod strokovnim vodstvom. Ob usmerjenem gibanju dobrovoljno krepijo svoje zdravje in ohranjajo mladostno počutje. Predsednica društva je poudarila, da vse omenjeno plemeniti njihovo povezanost ter odpira nove poti k uspešnemu in izvirnemu skupnemu delu. Vsem navzočim se je zahvalila za udeležbo na srečanju in jim zaželela prisrčno in varno preživljanje vročih poletnih dni.  

 

Z nagovorom so se ji pridružili še župan Občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar, predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Severne Primorske Zlatko Martin Marušič in predsednik Društva upokojencev Miren Zdravko Stanić.

Program srečanja  je vodila in povezovala Eda Velikonja Podgornik. Sledil je program z družabnimi igrami in na koncu še glasba za ples.

 

Zaključek srečanja društev upokojencev Občine Miren - Kostanjevica je tkala tiha obljuba za nadaljevanje uspešnega dela, za medsebojno povezovanje in za prijetno sodelovanje.

 

 

Društvo upokojencev Bilje

Foto: Tatjana Klančič

 

Oglejte si tudi