Oceni objavo

Boj z ognjem se nadaljuje in zaustavitev dobrodelnih akcij

 

Na Krasu se nadaljuje boj z ognjenimi zublji.

 

Gasilcem so tekom dopoldneva v pomoč zračne sile; 6 helikopterjev, Pilatus in hrvaško letalo za gašenje. Prihajajo pa tudi druge zračne sile iz tujine.

 

Evakuacije so bile tekom dopoldneva preklicane za vse kraje in zaselke, razen Mohorinov. Velja pa še vedno splošno opozorilo za vse občane Občine Miren-Kostanjevica, kot Renče-Vogrsko. Bodite pozorni na razmere, ker so zelo nepredvidljive. Bodite v pripravljenosti.

 

 

Na terenu je danes več kot 1000 gasilcev, ki so prisotni tudi v posameznih vaseh in zaselkih ter spremljajo dogajanje.

 

Poleg gasilcev so tudi danes na terenu gozdni delavci. Več kot 260 jih je, od tega 30  iz Slovenskih državnih gozdov, ki v sodelovanju z Zavodom za gozdove izvajajo protipožarne preseke in čistijo okolice vasi.  Tudi v prihodnjih dneh bodo dobrodošli vsi, ki želijo pomagati. A morajo biti usposobljeni /imeti certifikat/ za delo z motornimi žagami. Še več informaciji o tem bomo posredovali. 

 

Tekom dopoldneva so se gasilci osredotočili predvsem na požar na Trstelju ter zaščiti vseh zaselkov Renč ob vznožju Krasa.

 

Mimo je že 7 dni neprekinjenega bojevanja z ognjem. Gasilci se trudijo po najboljših močeh, na terenu jih je veliko. Tudi podpornih služb je zelo veliko. Oglašajo se dobro ljudje iz Slovenije in tujine, ki bi želeli pomagati.

 

Naj povemo, da se je v teh dneh zbralo zelo veliko hrane in pijače za gasilce. Vse je bilo zbrano z donaciji. Zmogljivosti naših intervencijskih in logističnih centrov so na robu, zato prosimo, da se z akcijami zbiranja materiala počaka. V kolikor bo še potrebno bomo zagotovo ponovno objavili poziv k zbiranju. Prostovoljna pomoč bo zagotovo dobrodošla po požaru.

 

Do takrat pa iz srca hvala.

 

 (foto EČ)

 

 

Oglejte si tudi