Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

BILJENSKI UPOKOJENCI IN ČLANI KOZB ZA VREDNOTENJE NOB BILJE SMO SKUPAJ POČASTILI DAN ŽENA

Upokojenci z Bilj in člani KOZB za vrednotenje NOB Bilje smo v začetku marca 2019 v domu krajanov Negovan Nemec v Biljah pripravili volilni občni zbor, počastili dan žena in podelili priznanja zasluženim članom.
Predsednik DU Bilje Cvetko Dominko je prisotne nagovoril in čestital  vsem ženam ob dnevu žena. Zbrane so pozdravili: župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar, predsednik KS Bilje Jernej Tomšič, svetnica Suzana Černe, ki zastopa stranko DESUS, predsednica DU Kostanjevica na krasu Nives Urdih, predsednik DU Miren Zdravko Stanić, predsednica ZB za vrednotenje NOB N.G. Katjuša Žigon in predsednik KOZB za vrednotenje NOB Bilje Istok Saunig.

Predsednik DU Bilje Cvetko Dominko je poročal o delu v preteklem letu, podal plan za tekoče leto in se spomnil vseh preminulih članov v lanskem letu. Z enominutnim molkom smo počastili njihov spomin. Računovodkinja Katja Nemec je predstavila finančna poročila za leto 2018 in finančni plan za leto 2019. Istok Saunig je podal poročilo nadzornega odbora. Razrešili smo člane prejšnjega vodstva in izvolili novega za štiri letno obdobje. Člani KOZB za vrednotenje NOB Bilje so potrdili poročilo za leto 2018 in plan za tekoče leto.

Na občnem zboru je predsednica Območnega združenja ZB za vrednotenje NOB Nova Gorica ga. Katjuša Žigon podelila priznanj zasluženim članom KOZB Bilje in sicer Boži Rakar
 - za požrtvovalno delo v KOZB Bilje in Istoku Saunigu za vodenje in za ohranitev spomina in vrednot NOB. 

Po uradnem delu občnega zbora se je predsednik DU Bilje Cvetko Dominko zahvalil vsem za udeležbo, še posebej županu naše občine Mauriciju Humar in predsedniku KS Bilje Jerneju Tomšič za podarjene rožice, ki smo jih prisotnim ženam razdelili kot darilo  ob dnevu žena. 
V kulturnem programu sta nas zabavala Aljoša in Aljaž z Vrtojbe, ter Andreja in Andraž Grobiša, ki sta poskrbela za naše veselo razpoloženje.

Prispevek pripavila: Vojka Rustja                                            Fotografije: Marta Volk

Povezave

www. google.com

Oglejte si tudi