Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Tretjič zlata Mengeška godba

KD Mengeška godba pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja se je v nedeljo, 22. 5. 2022, že s tretjega državnega tekmovanja Zveze slovenskih godb in JSKD zapored, tokrat na 1. težavnostni stopnji, vrnila z ZLATO plaketo! Dosežek je vreden še toliko več, saj se nam je uspelo pripraviti kljub daljšim omejitvam delovanja društva.
40. tekmovanje slovenskih godb na 3. in 1. težavnostni stopnji pod okriljem ZSG bi moralo potekati že pred dvema letoma, a so bili organizatorji primorani vse skupaj iz že znanih razlogov  epidemije  večkrat prestaviti. Naposled je državno tekmovanje, ki ga je gostilo Krško, le uspelo. Na tekmovanju se je poznalo, da je tokrat iz prej omenjenih razlogov sodelovalo manj godb oziroma pihalnih orkestrov, a so ti vseeno pripravili kakovostne izvedbe skladb.

Mengeški godbeniki in godbenice smo se predstavili s štirimi skladbami, in sicer z ogrevalno skladbo Jupitrova himna, nato pa smo zaigrali prva dva stavka obvezne skladbe N. Hessa Shelter Island, slovensko T. Slakana Rudarska fantazija in skladbo po izbiri S. Reinekeja Goddess of fire. Strokovna komisija z mednarodno udeležbo je pohvalila naše izvedbe skladb in nam zaželela uspešno delovanje tudi v prihodnje. Nekaj izsekov s tekmovanja lahko vidite in slišite na FB-strani ZSG. 

Tokratno tekmovanje zaokrožuje cikel trenutno predvidenih tekmovanj ter nam daje potrditev, da smo na pravi poti, in uvid, da nas tudi "višja sila" ne ustavi, če stopimo skupaj.

Največja zahvala gre kapelniku Dimitriju Ledererju za strokovno vodenje in pripravo godbe, predsedniku Gregorju Žunu za organizacijo in podporo ter vsem posameznikom, ki so pripomogli, da je Mengeška godba ponovno zlata.

Besedilo: Maja Keržič

Foto: Mateja Gačnik Miklavž in arhiv MG

Oglejte si tudi