Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
3°C
-1°C
5400

TD Dobeno soorganizator Kuh'ne v Mengšu

V začetku meseca oktobra me je poklical podžupan g. Bogo Ropotar in obširno seznanil z pripravo in organizacijo prireditve, »kuhʼna v Mengšu – melodije okusov in glasbe«, ki se bo odvijala na tržnici v Mengšu, v soboto 21. oktobra 2017, ter nas povabil da se pridružimo organizatorjem pri sooblikovanju zgodbe, veselega druženje občanov in ostalih obiskovalcev, ob pestri kulinarični ponudbi, obogateni z dodatnimi stojnicami domačih izdelkov povezanih s kuhinjo in kulinariko, katerega bodo popestrili še priznani glasbeni izvajalci.

Glede na vsebino dogodka, smo k sodelovanju povabili Robija Jankoviča, šefa gostišča »Dobenski hram«, ki je brez pomisleka privolil in takoj, zelo konstruktivno pristopil k oblikovanju slastne, kulinarične ponudbe. Tako je bila v soboto že zgodaj zjutraj, Robijeva ekipa na terenu, v akciji, da je pravočasno pripravila vse potrebno za okusno ponudbo »Dobenskega hrama« obiskovalcem.

Obiskovalce »Kuh'ne« so najprej pozdravili takti veteranov Mengeške godbe, sledil je pozdrav Mengeškega župana Franca Jeriča: »… kuh'na v Mengšu je prijetna oblika druženja občanov, ki ga bomo v Občini Mengeš podpirali tudi v prihodnje …«, kar so prisotni pozdravili s spontanim aplavzom. Bogomir Ropotar, podžupan in glavni pobudnik prireditve, se je zahvalil vsem soorganizatorjem, ki so podprli projekt Kuhʼne v Mengšu; kulturnem društvu Mihaelov sejem, Turističnemu društvu Mengeš, Turističnemu društvu Dobeno in podjetju Toma. Prijeten dogodek, v katerem smo obiskovalci uživali v kulinaričnih  specialitetah gostincev, gostinci pa v številnem obisku, saj so prodali vse kar so pripravili.

Na stojnici turističnega društva Dobeno, je ekipa »Dobenskega hrama« ponudila okusno pečena odojka izpod peke, bujto repo in polže. »Ob 13h je že vsega zmanjkalo«, je povedal Robi, »saj nismo pričakovali takega obiska«. Organizatorji in ponudniki na prireditvi smo bili presenečeni nad številnimi obiskovalci, ocenjujemo, da je prireditev obiskalo preko 2000 ljudi. » Maksimalno smo se morali potruditi, zavihati rokave in se podvizati, saj vrste čakajočih in užitkov željnih, kar niso ponehale«, je povedal predstavnik organizatorjev, Boštjan Zadravec.  

 

Besedilo in foto: T. Vidrgar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij