Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
7°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C
4779

Tradicionalno dobensko miklavževanje

Tudi letošnje leto je turistično društvo Dobeno skupaj s turistično kmetijo »Blaž« in finančno pomočjo občine Mengeš organiziralo eno najbolj obiskanih prireditev v kraju, tradicionalni obisk Miklavža na Dobenem. Sneg, ki je zapadel nekaj dni pred prihodom dobrega moža je nadel Dobenu idilično, zimsko podobo. Jasno nebo nad vasjo nam je v dneh pred Miklavžem podarilo barvito zoro in oranžno zarjo, saj je Miklavž cele noči pekel piškote za pridne otroke.

Verjetno je vse to še dodatno vplivalo, da se je na Miklavžev večer pri »Blažu« zbralo rekordno število otrok, ki so s seboj pripeljali tudi svoje starše, dedke, babice …  Po izrečenih besedah dobrodošlice predsednika TDD vsem prisotnim, posebej še zbranim otrokom je »oder« prepustil mladinski, plesno-igralski skupini mladinskega centra iz Mengša, ki jo vodi Sanja Tomšič. Mlada dekleta so navzoče navdušila z plesnim muziklom »božična pesem«, predstava ki združuje igro, ples in jo spremlja glasba je požela spontan aplavz vseh udeležencev. 

Sledilo je skupno, glasno odštevanje in Primož je prižgal novoletne lučke, ki so dodatno razsvetlile in polepšale prireditveni prostor. Nato smo se vsi zbrani preselili v notranje prostore, ki so bili skoraj premajhni za vse udeležence, saj je moralo kar precej prisotnih ostati v stoječem položaju. Za vse prisotne so pri »Blažu« pripravili brezplačen, topel čaj za otroke pa še slastne palačinke, da so se pogreli in posladkali.

Glasno otroško klicanje je privabilo Miklavža in njegovo spremstvo, angele in parklja. Častitljivi mož je lepo pozdravil vse prisotne in se nato posvetil otrokom, prijazno se je pogovarjal z njimi, za vsakega si je vzel čas, »ta korajžni« so mu tudi kaj zmolili ali zapeli, ob pomoči angelov je vsem prisotnim otrokom razdelil darila, ki so bila tudi letos enaka za vse otroke.

Prireditev je zelo lepo uspela, glede na to kar so povedali odrasli in odziv otrok, je prepričalo Miklavža in obljubil je, da tudi naslednje leto obišče Dobeno. Prav je da na koncu pohvalimo organizatorja prireditve TD in KT Blaž, ter celotno Miklavževo ekipo za uspelo prireditev.   

 

Besedilo in foto: Tone Vidrgar    

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij