Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Iz stresa v harmonijo življenja – premik za vse življenje

Naša edina stalnica v življenju je sprememba in vsak trenutek se človek odloča, zavedno ali nezavedno, kako naprej. Vsak se tudi kdaj znajde na točki, ko dalj časa išče odgovor kako narediti ta in še mnogo drugih življenjskih prebojev. Ob tem pa lahko doživlja tudi neprijetni stres.

Raziskave kažejo, da Slovenci najpogosteje doživljamo stres na delovnem mestu, in sicer jih navaja več kot polovico vprašanih, sledijo slabe razmere, težave v družini, odnosi s sodelavci, osamljenost. Raziskava, ki so jo izvedli na Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa, še kaže, da se kot posledice stresa pojavljajo srčne bolezni, depresije in psihične težave idr. Dobra novica je, da je negativni stres obvladljiv na eni strani, na drugi pa je stres nekaj vsakdanjega in celo zelo pomembnega v našem življenju. Stresna situacija nas namreč aktivira, da reagiramo na določen dražljaj. Pri pozitivnem stresu se v nas sproščajo stresni hormoni, ki naš organizem pripravlja na akcijo. Izboljša se naša sposobnost, osredotočenost, pozitivna vznemirjenost, odločnost. Stresorji pa niso za vse enaki. Lahko je to oseba ali predmet, dogodek ali okoliščina, ki ga človek doživlja kot nekaj neprijetnega, kar ga ogroža. Pogosto se nam ljudem lahko dogaja, da ne vemo, kako reagirati za izboljšanje situacije. Predvsem so težavne situacije, ki so dalj časa trajajoče. Lahko se znajdemo v začaranem krogu, labirintu. Poti pa ne vidimo.

Da bi bil stres za nas spodbuda, moramo poznati sebe, svoje lastne misli, prepričanja in okoliščine, ki so povzročile naš negativni stres. Človek to lahko, ob spoznanju in zaznavi, spremeni tudi skozi energetske centre sedmih pravic (biti, čutiti, delovati, ljubiti, govoriti, videti in vedeti), sedmih identitet in sedmih senc, kot jih navaja t.i. »veda o življenju«, po izročilu vzhodnih kultur, vedno bolj pa je prisotna tudi na Zahodu.

Kako jih lahko aktiviramo sebi v korist in s tem seveda ne škodimo drugim? Izkušnje kažejo, da je za mnogokrat hitrejše želene rezultate potrebna podpora izkušenega mentorja, strokovnjaka na določenem področju. Andreja Možina je trenerka, informatorka, mentorica, ki zelo uspešno s pomočjo osebnega in poslovnega svetovanja, treninga preizkušenih in učinkovitih vaj, pomaga človeku, da hitreje in učinkoviteje pride do želenega cilja; skupaj s klientom odkriva cilje in naslednje korake. Andreja že nekaj let uspešno nudi mentorstvo posameznikom in tudi podjetnikom, da v sebi sami odkrijejo moč in motivacijo, da trdno stopijo na pot, ki so si jo zastavili. Imeti harmonijo svojega življenja, harmonijo doma in v službi, harmonijo pri zdravju, ljubezni in denarju, to je bistvo njenega dela in poslanstva.

Za seboj ima 37 let izkušenj, desetletij dela v več podjetjih na področju finančnega poslovodenja, kadrovanja. Pred leti se je odločila za samostojno pot, vedno je delala v smeri podpore in svetovanja ljudem na podlagi svojih lastnih izkušenj. V svojih zgodnjih samo-raziskovanjih se je učila tudi reikija, meditacij, astralnih potovanj. Štiriletni študij za energetsko zdravilko na svetovno priznani šoli Barbara Brennan, ji je dal smer in osnovo, kjer je začela združevati pridobljeno znanje. Pri svojem delu poleg pogovora in energetskih terapij uporablja tudi refleksno masažo stopal. Izdelala je svoj model postopnega prehoda iz stresa v harmonijo osebnega in poslovnega življenja. »Spreminjaj sebe in vse okoli tebe se bo spremenilo«, je znani rek in izkušnje Andreje na sebi in drugih.

Ste pripravljeni za pot, ki vam bo spreminjala življenje?

Pišite, vprašajte ali pa se prijavite na brezplačno srečanje skupinskega programa na popolna.harmonija@gmail.com, ki bo 27.7.2017 in 24.8.2017 ob 17 uri v Centru Harmonija v Mengšu. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Lahko pa nam tudi pišite za brezplačni razgovor glede individualnih srečanj.

 

Besedilo UV
Foto: The Beingness Institute

Oglejte si tudi