Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Otok sonca in zabave

AIA, ime Mladinskega centra Mengeš, predstavlja otok, obsijan s soncem, deželo neomejenih možnosti. V centru se v skladu z zastavljenimi cilji trudimo, da bi mladim omogočili druženje v njim prijaznem okolju, kjer se dobro počutijo ter imajo možnost, da uresničujejo svoje ideje in odkrivajo svoje talente.
Na letošnjem Mihaelovem sejmu smo prostovoljci Mladinskega centra za otroke in mladostnike organizirali projekt ''Otok sonca in zabave''. Na otoku je bilo ves čas živahno in veselo. In kaj  se je dogajalo?  

V ''English cornerju'' so se mladi z mentorico Vanjo Vojvodič na zabaven in interaktiven način učili angleščino. Zraven angleškega kotička je umetnica Sava Kralj vodila ustvarjalne delavnice, poimenovane '' Indijanski tabor – totem poguma''. Nasproti njih sta prostovoljki Leonora in Sanja ustvarjali umetnine na obrazih otrok, pa tudi kakšen očka si je zaželel poslikave. Na sredini našega otoka so se otroci  lahko pozabavali na poligonu, ki se je pričel s hojo po »slack line«, zaključil pa z vožnjo s satanom, predhodnikom modernih dvociklov. Na zadnjem delu otoka sonca in zabave pa so se mladi lahko pomerili med sabo ali proti svojim staršem v namiznem nogometu in odbojki V soboto in nedeljo sta tam med 10. in 17. uro potekali tudi dve nagradni igri. Mladi so se v več krogih pomerili v strelu na gol in v metanju obročev. V nagradnih igrah je sodelovalo več kot 120 mladih.

Na koncu so prvi trije naj nogometni strelci in prvi trije naj metalci obročev, ki so zbrali največ točk, prejeli nagrade, ki jih je podarilo podjetje Toma.

Plesalke Mladinskega centra so sodelovale na otvoritvi in nastopile s samostojnim programom v šotoru. Na otvoritvi je zaplesala članska skupina Yes team, v okviru programa pa so plesalci predstavili tri plesne točke. Najprej so nas s hip hop muziklom popeljali v svet smrkcev in in zlobnega Gargamela, za njimi sta se predstavili Tajda in Manca s točko Friday, za zaključek pa so skupaj zaplesali hip hop koreografijo Burn It Up. Vse mlade prijazno vabimo, da se udeležujejo naših dogodkov in dejavnosti.


Besedilo: Blanka Tomšič

Foto: Simon Štebe

Oglejte si tudi