Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
13°C
1°C
ČE.
12°C
0°C
Deli
5136

Rekordnih 111 stopničk za SSK Mengeš

Ko si je Aleš Selak, glavni trener pri Smučarsko-skakalnem klubu Mengeš, pred začetkom sezone 2015/16 za enega od ciljev zadal okroglih sto uvrstitev na zmagovalni oder, so ga nekateri zgolj čudno gledali. Toda njegovi varovanci drznega cilja niso le dosegli, ampak so ga celo še presegli; skupaj so namreč od konca maja do sredine marca na različnih tekmovalnih ravneh zbrali kar 111 stopničk.
Da bo tudi marec zelo uspešen, je nakazal že Jure Močnik, ki je v začetku (prejšnjega) meseca na 60-metrski skakalnici v Planici prepričljivo v svojo korist odločil tekmo za pokal Cockte. Le nekaj dni pozneje je v dolini pod Poncami zmago slavil tudi nordijski kombinatorec Leon Šarc, ki si je zanesljivo priskakal in pritekel naslov mladinskega državnega prvaka do 20 let.

V konkurenci skakalcev do 20 let je 19-letni Kamničan pristal na osmem mestu, s katerim je dopolnil uspeh klubskega kolega Anžeta Laniška, ki se je ovenčal s srebrno kolajno. Na zmagovalni oder se je marca zavihtel še Alen Pestotnik, ki je na preizkušnji skakalcev za pokal Cockte v Bohinju osvojil prvo mesto med cicibani (do 9 let).

Zima se je sicer že po tradiciji iztekla z velikim finalom svetovnega pokala v Planici, na katerem so sodelovali trije člani SSK Mengeš. Anže Lanišek si je prav na zadnji tekmi z 29. mestom izbojeval še dve točki, v skupnem seštevku pa je med 77 skakalci iz 15 držav, kolikor jih je osvojilo točke, kot peti najboljši Slovenec z 232 točkami zasedel zelo dobro 25. mesto in si za prihodnjo sezono prislužil status člana naše reprezentance A. Ob tem kaže še pripisati, da je nadarjeni Domžalčan, ki bo 20. aprila praznoval 20. rojstni dan, v posebni razvrstitvi smučarskih poletov prvo celo zimo med elito končal na 37. mestu.

V udarno slovensko moštvo se je prav za konec prebil tudi Matjaž Pungertar, ki pa se mu nastop na sklepnem dejanju v dolini pod Poncami ni izšel tako, kot si je zamislil. Tudi sicer bo poskušal 25-letni Vrhpoljčan minulo sezono, na katero se zaradi poškodbe gležnja in težav s hrbtom ni mogel pripraviti optimalno, čim prej pozabiti, premagati zdravstvene težave in prihodnjo zimo spet pričakati v vrhunski formi.

V izjemnem planiškem vzdušju je letos vidno užival tudi Leon Šarc, ki se je izkazal v vlogi predskakalca, potem ko je že v drugem poskusu poletel 200 metrov daleč. A je bil po besedah očividcev njegov polet vsaj še meter daljši. Tako je obetavni nordijski kombinatorec iz Kamnika že kot četrti član SSK Mengeš po Roku Benkoviču (z osebnim in klubskim rekordom 226 m), Matjažu Pungertarju (210 m) in Anžetu Lanišku (215 m) premagal »magično mejo« 200 metrov.

Za konec velja še omeniti, da so konec marca v klubu spravili pod streho redno sejo občnega zbora, na kateri je predsednik Matija Šarc ponovil že pred letom sprejeto odločitev, da po dolgih osmih letih odstopa s svojega položaja. Ker pa novega prvega moža SSK Mengeš (še) ni na obzorju, so navzoči člani dosedanjim organom podaljšali mandat do konca letošnjega septembra. Njihovo delo je pohvalil tudi mengeški župan Franc Jerič, ki je med drugim poudaril, da je izjemno ponosen na vse uspehe Selakovih varovancev.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!