Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
9°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Odkrijte skrivnost uspešnih odnosov

V petek, 29. 3., je Emil Kos, svetovalec, organizator in predavatelj, izvedel delavnico z naslovom »Odkrijte skrivnost uspešnih odnosov«. Namen srečanja je bil predstaviti dve teoriji, namenjeni izboljšanju partnerskih odnosov. Udeleženci so spoznali temeljne koncepte iz knjig "Njegove potrebe, njene potrebe" Willarda F. Harleyja, Jr. ter "Pet jezikov ljubezni" Garyja Chapmana.

Na dogodku, ki ga je avtor obogatil s praktičnimi primeri iz svojega in iz življenja bližnjih, je najprej osvetlil, kako ključno je razumevanje in zadovoljevanje čustvenih potreb ter kako prilagojeno izražanje ljubezni v partnerjevem osnovnem jeziku ljubezni lahko poglobi medsebojne vezi. Udeleženci so pridobili vpogled v to, katere osnovne potrebe imamo moški in ženske ter kako njihova zadovoljenost vpliva na kakovost odnosa. Nadalje je Emil predstavil jezike ljubezni, katerih 5 jezikov poznamo ter kako lahko izražanje ljubezni in naklonjenosti v ustreznem jeziku vpliva na odnosno dinamiko.

Predavanje je avto zaokrožil s predstavitvijo osnovnih strategij za izboljšanje komunikacije in povečanje empatije, ki so ključne za vzdrževanje dolgotrajne harmonije in sreče v partnerstvih. Predstavitev je nudila bogat nabor znanj za krepitev partnerskih vezi, praktične nasvete za vsakdan in poudarila pomembnost skupnega dela na odnosu za doseganje globlje povezanosti.

Za konec je Emil predstavil tudi nekaj tem, ki jih udeleženci lahko raziščejo, želijo še poglobiti svoje razumevanje partnerskih odnosov.

Besedilo: Emil Kos v sodelovanju z AIA - Mladinskim centrom Mengeš

Foto: Brane Tomšič



Oglejte si tudi