Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Mengeška godba na dveh Oktoberfestih

Oktobra je čas za Oktoberfest, čeprav tisti pravi na Bavarskem v resnici poteka že v septembru in le nekaj dni tudi v mesecu oktobru.
Mengeška godba se je odzvala povabilu in zaigrala na kar dveh Oktoberfestih v organizaciji podjetja Porsche Slovenija, s katerim uspešno sodelujemo že tretje leto. Prve pivske veselice smo se udeležili v petek,  13. oktobra, v Ljubljani, nato pa teden kasneje, 20. oktobra še v Mariboru. 
Obe prireditvi sta imeli za nas praktično enak protokol. Godbeniki smo najprej pri vhodu preigravali koračnice in druge zabavne melodije, s katerimi smo pozdravljali množico obiskovalcev. Nato smo s korakanjem po šotoru otvorili uradni začetek prireditve. Med pavzo smo se zasluženo okrepčali s pivom, pivskimi klobasicami in prestami. Ob drugem prihodu v šotor pa smo spremljali prihod častnih gostov. V Ljubljani smo korakali z mladimi smučarskimi skakalci in Petrom Prevcem, v Mariboru pa s priljubljenima pevcema, Alfijem Nipičem in Edvinom Fliserjem. 

Naš glasbeni prispevek je glede na pozitivne odzive poslušalcev in organizatorjev vse prisotne navdušil, tako da si tudi drugo leto obetamo podobno sodelovanje.


Besedilo: Maja Keržič
Foto: Porsche Slovenija

Oglejte si tudi