Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
8°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C
Deli
3124

PRVI EX TEMPORE "SREČANJE NA DOBENU"

Letošnji Teden ljubiteljske kulture je bil za Likovno društvo Mengeš zelo aktiven. Kar tri večje dogodke je društvo izpeljalo in predstavilo svojo bogato aktivnost: s slikarsko fotografsko razstavo v Kulturnem domu Mengeš »Mandala in druge zgodbe«, fotografsko razstavo »Spomini na lansko poletje« v stavbi Občine Mengeš in prvič izvedlo Ex Tempore »Srečanje na Dobenu«.

Slednje je bilo v soboto 21. maja 2016 v organizaciji skupaj s Turističnim društvom Dobeno. Idejo je dala že pred časom Milica Tomšič, letos pa je dozorela. Predsednica našega društva Leonida Goropevšek in predsednik Turističnega društva Dobeno Martin Einsidler sta v interesu povezovanja društev v občini in popularizacije ljubiteljskih dejavnosti organizirala to srečanje.

Kar dvanajst likovnic je ustvarjalo po Dobenu. Gostoljubje nam je izkazalo Turistično društvo Dobeno, predsednik Martin Einsidler in predstavnik vaške skupnosti France Vehovec,  senca  gostišča Dobenski hram je bila nekaterim slikarkam zavetje pred soncem, nekaj pa jih je ustvarjalo svoje umetnije v prijetnem okolju Anžinove hiše, kjer je gospod Frančišek Podpečan igral na harmoniko. V tej hiši ima gospod  Frančišek pravi etnološki zaklad, ki marsikoga starejših  popelje v mladost  in nostalgijo.  Vzdušje je bilo enkratno, posebne pohvale Robiju Jankoviču iz Dobenskega hrama za obaro z žganci, ki zasluži pet zvezdic.

»Srečanje  na Dobenu« načrtujemo skupaj s Turističnim društvom Dobeno  razvijati tudi v prihodnje, nanj bi želeli povabiti tudi druga društva ali posameznike in tako navezovati nove stike. Ideja izvedbe enodnevne  galerije na prostem se je vsem zdela zanimiva, saj je Dobeno izletniška točka, ki jo obišče veliko ljubiteljev hoje in kolesarjenja, sploh  narave…S tem bi popestrili turistično  ponudbo Dobena.

Dela, ki so bila ustvarjena na srečanju, je Likovno društvo Mengeš podarilo Turističnemu društvu Dobeno, ki ima z njimi svoje načrte.

Druženje je bilo zelo prijetno in plodno in ga bo prav gotovo vredno ponoviti.

 

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij