Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Dobenska pomladna dogajanja II

Kljub izrazito deževnima mesecema, aprilu in maju, ter pod vplivom covidnih omejitev, ko smo se bili primorani zadrževati pod domačo streho in na toplem, smo na Dobenu izkoristili nekaj lepih dni, ki so se prikradli med deževnim obdobjem in jih izkoristili za različne dejavnosti.


V začetku meseca maja so prišli na Dobeno delavci KPL iz Ljubljane, da dokončajo rekonstruirani del ceste na Zg. Dobenu. V mesecu decembru lansko leto so opravili večino del, zaradi prenizkih temperatur pa del niso mogli dokončati in so morali počakati otoplitev, da so lahko položili še fino plast asfalta in tako dokončali dokaj zahtevno in celovito prenovo (kanalizacija za odvajanje meteorne vode, kabelska kanalizacija in ureditev javne razsvetljave).


12. maja se je sestal UO TD Dobeno, kjer smo analizirali dosedanje delo društva in razpravljali o planiranih aktivnostih, ki se približujejo. Ker so koronske omejitve še aktualne, a se (pre)počasi sproščajo, smo “s figo v žepu” določili datum za Dobenski zajtrk, družabni dogodek namenjen sproščenemu druženju in medsebojnemu spoznavanju krajanov Dobena. Odločili smo se za soboto, 29. maja, ki je tudi naš občinski praznik, rojstni dan Janeza Trdine, pa še vremenska napoved za ta dopoldan je bila ugodna.


Člani TD smo v soboto zjutraj na makadamskem parkirišču “pri Blažu” postavili mize in klopi ter jih pogrnili s prti, da je bilo vse pripravljeno do pol devetih, ko so začeli prihajati prvi udeleženci. Na mizah soprihajajoče čakali topel čaj, kava in sadje, kar je financiralo društvo, vse drugo smo udeleženci prinesli s seboj in ponudili tudi drugim. Veliko raznovrstnih dobrot se je nabralo na mizah, tudi otroci so imeli pestro ponudbo dobrot, ki jih imajo radi. Zajtrk je potekal v sproščenem vzdušju, razgovoru med sosedi in razposajeni igri otrok, zajtrka se je udeležilo precejšnje število krajanov, čeprav smo v društvu pričakovali večjo udeležbo, so verjetno tudi na to druženje vplivale epidemiološke razmere.

 

Tekst in foto:

Tone Vidrgar

Oglejte si tudi