Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

TD Dobeno za materinski dan

Čeprav so »koronske novice« malo ublažile pritisk na prebivalstvo in je vlada malo popustila vajeti, je zbiranje večjega števila ljudi (več kot 10 oseb) še vedno prepovedano in so zato vsakršne prireditve še vedno onemogočene, pa še tretji val nam obetajo, obogaten z različnimi novimi sevi, angleški, južnoafriški, brazilski in upajmo, da kakšen naslednji ne dobi imena po naši lepi deželi ...

Naš projekt za Prešernov dan, »Ah ta kulturni dan«, ki smo ga letos prvič izvedli na drugačen način, je izredno uspel. Video predstava po scenariju in v režiji Mete Selan je požela resnično mnogo pohval in spodbud tudi onkraj občinskih meja, saj si je na različnih portalih predstavo ogledalo blizu 3000 gledalcev in nekateri so povedali, da tudi večkrat.

Tudi naš župan g. Jerič je bil navdušen nad predstavo in nam izrazil priznanje. Zato se je naša »kulturnica« odločila za nov projekt, da na video način pripravimo tudi predstavo našim mamam, za materinski dan 25. marca.

(Materinski dan je neformalen praznik posvečen materam. Praznovanje materinskega dne izvira iz ZDA, kjer ga praznujejo od leta 1910, v Evropo je navada prišla po prvi svetovni vojni, vendar ob različnih datumih. Sprva je bil določen 15. maj, potem pa prestavljen na 25. marec. V Sloveniji se po drugi svetovni vojni materinski dan zaradi praznovanja 8. marca, dneva žena, praviloma ni praznoval, danes pa je spet v veljavi in se praznuje na isti dan kot Marijino oznanenje).

Video predstava za praznovanje materinskega dne bo krajša od predstave za kulturni praznik, pribl. 10–15 minut, katere glavni akterji bodo otroci s sporočili svojim mamam. Planirano je, da bodo vse hiše na Dobenu v poštne nabiralnike dobile čestitko za njihov praznik, kot tudi vabilo z navedeno povezavo za ogled virtualne predstave za praznik naših mam.

Verjamemo, da vse mame (in babice) zaslužijo zahvalo za njihovo vsakodnevno skrb in trud, zato bo ta video prispevek posvečen njim, kot drobna pozornost in naj vedo, da jih imamo radi.


Besedilo in foto: Tone Vidrgar

Oglejte si tudi