Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje Dobencev 2021

Letošnje “korona” leto je močno spremenilo naša življenja, poleg drugega je močno poseglo in celo preprečilo družabno življenje ljudi. Prisiljeni smo bili v izolacijo, zaprti v svoje domove in pokriti z maskami smo v upanju pričakovali izboljšanje stanja. Tako smo tudi v turističnem društvu in vaškem odboru Dobeno upali, da bo napad covida popustil in bo vlada omilila omejitve, da bomo lahko realizirali 6. srečanje Dobencev ...

Naše upanje se je uresničilo in tako smo 12. junija izvedli že 6. tradicionalno srečanje Dobencev s piknikom, že peto leto pa pri Brigiti in Damjanu na Srednjem Dobenu. Preko e-pošte in pisnih obvestil, ki smo jih krajani dobili v poštne nabiralnike, so bili krajani in člani turističnega društva obveščeni o dogodku, ki se je začel ob 14. uri. Na skupnem sestanku UO TD in VO smo si pred dogodkom razdelili naloge in določili ekipe za posamezna področja, tako je bilo pred srečanjem že vse pripravljeno, oder za glasbo, mize in klopi (s predpisanim razmikom), za udeležence ter stojnica za sprejem in dobrodošlico udeležencev, tako da je srečanje potekalo nemoteno in je bilo poskrbljeno za dobro voljo vseh prisotnih in tudi vreme nam je bilo prijazno.

Kmalu po 14. uri so začeli prihajati prvi udeleženci in bilo nas je vse več. Vsakega prišleka smo člani TD ob prihodu povabili k stojnici dobrodošlice, ponudili pecivo in aperitiv, kar vse so prispevali naši vrli sovaščanke in sovaščani. Obiskovalci so imeli na izbiro pester izbor jedi od obare do jedi z žara, za kar je tudi letos pridno skrbela "Herjavec-Žugelj family" in zato jim gre še dodatna zahvala in pohvala vseh navzočih. Tudi pester izbor pijač je bil udeležencem na izbiro tako, da ni bilo ovir za dobro razpoloženje.

Na začetku srečanja je bil izveden tudi zbor krajanov in skupščina TD Dobeno, na kateri je bilo podano finančno poročilo, poročilo o izvedenih dogodkih in plan aktivnosti v prihodnje, na lastno željo so bili razrešeni nekateri člani UO in predlagani novi, vse to je skupščina soglasno potrdila. Nova predsednica je postala Frančiška Hunjet, dosedanji predsednik Aleš Ložar pa ostaja član UO. V imenu VO pa je Tone Vidrgar podal poročilo o delu odbora in plan aktivnosti v prihodnje, želja je veliko, realizacija pa je v največji meri odvisna od sredstev, ki jih bo občina namenila našemu kraju.

Za veselo razpoloženje in ples je letos skrbel Robi Stopar, kljub neravnemu terenu je s pestrimi melodijami privabil "na plesišče" kar nekaj parov, ki jih teren ni motil. Od vabljenih gostov se nam je pridružil mengeški podžupan, Bogo Ropotar in skupaj z novo predsednico TD sta ob tej priložnosti simbolično odprla obnovljeni odsek ceste na Zg. Dobenu.

Udeleženci smo izkoristili druženje za pogovor s sosedi, prijatelji in znanci, ker se je na Dobeno v zadnjem obdobju priselilo kar precej novih krajanov, je bila to idealna priložnost, da se bolje spoznamo. Dobra in raznovrstna glasba s pesmimi, ki jih je izvajal Robi, vse to je prispevalo, da so marsikateri obiskovalci odšli kasneje, kot so planirali, saj se je prijetno druženje zavleklo pozno v noč. 


Tekst in fotografije:

Tone Vidrgar

Oglejte si tudi