Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Za krog okoli Gradiškega jezera le 13 minut in 46 sekund

Letošnji Tek okoli Gradiškega jezera je bil napovedan za nedeljo, 14. septembra, a so se zaradi slabega vremena in razmočenega terena, tekači nanj odpravili teden dni kasneje. Dočakalo jih je pravo toplo in sončno dopoldne, kar ni ravno značilno za vremenske razmere izpred preteklih let.
Nedeljsko dopoldne je 21. septembra na Gradiškem jezeru minilo v znamenju rekreativnega športnega dogodka, ki se ga vsako leto udeleži več tekmovalcev. Čeprav so organizatorji pričakovali še večje število tekačev, se je teka udeležilo 186 tekmovalcev, kar je največ do sedaj.

 

»Na enajstem teku po vrsti je teklo 49 otrok in moramo pohvaliti osnovno šolo Janka Kersnika, saj se je letos pri teku zelo angažirala in aktivno sodelovala,« pravi predsednik Turističnega društva Gradišče Aleš Burja. »Da smo imeli toliko obiskovalcev je zagotovo pripomoglo tudi, ker je v Domžalah odpadel mali maraton in so tekače usmerjali k nam, vendar pa smo jih pričakovali še več. Lepa in sončna nedelja je veliko ljudi privabila tudi na tek v Arboretum Volčji Potok, a smo kljub temu zadovoljni z udeležbo,« še dodaja. Same priprave na tek se v društvu pričnejo že spomladi, ko se je potrebno dogovarjati za sponzorstva in pridobiti dovoljenja, nekaj dni pred dogodkom pa skoraj vsak izmed že utečene ekipe že ve, kaj mora storiti, da pripravijo vse potrebno za dogodek.

 

Med mlajšimi deklicami je bila najhitrejša Maja Per, pri mlajših dečkih pa je prvi pritekel na cilj Martin Močnik. Prvo mesto med starejšimi deklicami je tako pripadlo Špeli Borštnar, najhitrejši deček med starejšimi pa je bil Maks Gorišek. Odrasli so bili razporejeni v šest kategorij. Tri kroge so v svojih kategorijah najhitreje odtekli Irena Čotar, Gregor Lazar, Franci Koder, Robert Kotnik ter ravnateljica osnovne šole Janka Kersnika Brdo Anja Podlesnik Fetih. Glede na izmerjene rezultate je krog okoli Gradiškega jezera tako mogoče preteči le v 13 minutah in 41 sekundah, za dva kroga je najhitrejši potreboval 31 minut in 46 sekund, najboljši čas treh krogov pa znaša 43 minut in 43 sekund. Letošnji rezultati so dobra spodbuda in motivacija za tekače, ki se bodo čez leto pripravljali na prihodnji tek, organizatorji pa si želijo, da bi poleg teka organizirali tudi druženje, ki bi se z dobro glasbo nadaljevalo skozi ves dan.

Oglejte si tudi