Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Šolarji iz KS Rafolče sedaj varno čez most in z lahkoto čez Skrhanijo

Zaradi večjega posega na Kersnikovi parceli v Rafolčah, je postala pot čez Skrhanijo zelo strma, za šolarje in starejše skoraj neprehodna. Na zboru krajanov še v prejšnjem mandatu je bilo zahtevano od župana, da se prehod varno uredi, zadeva se je realizirala pred meseci z izgradnjo mostu čez potok Vrševnik in izgradnjo dvojnega »S« poti čez Skrhanijo.
Na pobudo predstavnikov KS Rafolče, je njen predsednik Marjan Kveder dosegel dogovor za izvedbo z izvajalci in plačilo del iz občinskega proračuna za krajevne skupnosti z občino Lukovica, da se obnovi most čez hudournik Vrševnik. Izgradnjo mostu s prostorom za pločnik je kvalitetno izvedel izvajalec Stanko Resnik, s. p. -  zidarstvo iz Jelše nad Blagovico, kovinsko ograjo pa Vidergar Marjan s. p. - popravilo kmetijske mehanizacije, vzdrževanje zvonov, izdelovanje kovinskih konstrukcij iz Spodnjih Kosez pri Lukovici.

 

Lepo je videti mamice z otroškimi vozički, ki lahko premagujejo zmanjšani naklon poti čez Skrhanijo, prav tako pa lahko tudi starejši prehodijo pred tem skoraj nepremagljivo oviro. Najbolj pa bo ta pridobitev koristila šolarjem, ki jo bodo vsakodnevno z veseljem premagovali, ker se  s 1. septembrom prične novo šolsko leto.

Oglejte si tudi