Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

10. – jubilejni Božično - novoletni šahovski turnir v Rafolčah

V četrtek, 26. decembra 2015, ob 9. uri so se zbrali šahisti KS Rafolče in Športno turističnega društva (ŠTD) Rafolče na jubilejnem turnirju v topli brunarici. Mladi in stari, ženske in moški so se preskusili v šahovskem znanju in iznajdljivosti, koncentraciji in v vzdržljivosti živcev. Bilo je kar nekaj navijačev, za čaj in kavo pa je bilo tudi poskrbljeno. Ob jubileju smo pridobili s pomočjo županovih občinskih sredstev dve novi šahovski uri. Pohvalno je, da se tudi mladi vključujejo v kraljevsko igro, ki je tudi umetnost in znanost, ki zboljšuje koncentracijo in logiko.
Šahovski turnir se je igralo po švicarskem sistemu (zmagovalci z zmagovalci in poraženci s poraženci) sedem kol na elektronskih urah, po 15 minut na vsakega igralca. Turnir je vodil  pisec tega članka. Udeležba je bila  v vseh kategorijah. Rezultati so naslednji: pri odraslih je zmagal Marjan Dolinšek, drugi je bil  obetavni Nejc Dolinšek,  tretji pa Matjaž Strehar, sledijo   Blaž Jemec in Marko Breznik. Pri ženskah se je prvič vnel srdit boj med že zrelima ženskama Bernardo Pavlič in Urško Dečman. Z matom je zmagala Urška Dečman, druga je bila Bernarda Pavlič. Pri mladih je prvič zmagal in zelo napredoval  Gašper Dečman, drugi je bil Anže Pavlič. Pri otrocih do 10 let je zmagal Lenart Pavlič.

Pokale za prva tri mesta po kategorijah in šahovsko revijo Šahovska misel, z naslovnico svetovnega prvaka Norvežana Magnusa Carlsona in z naslovnico Laure Unuk, naše svetovne prvakinje deklet do 16 let  sta podelila predsednik ŠTD Blaž Jemec in vodja tekmovanja Viktor Jemec.

Vidimo se naslednje leto v še večjem številu.

Oglejte si tudi