Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Gregorčki drugič zapluli po rafolškem Vrševniku

Tako kot že lani, smo se tudi letos v petek pred Gregorjevim, 6. marca 2016, spet zbrali v brunarici. Prišlo je približno 20 otrok, nekateri v spremstvu staršev, drugi pa že sami. Tokrat smo gregorčke izdelovali večinoma iz odpadne embalaže, saj manjši otroci tako lažje delajo, nekateri večji pa so sami izdelali naravne splave, iz vej in mahu. Na vse smo pritrdili jadra, na koncu pa še svečke in rafolška flota je bila nared.
Naslednji teden, 12. marca 2016, se je na splavitvi zbralo približno 60 otrok, njihovih staršev, dedkov in babic. Čudovito je opazovati, s kakšnim veseljem otroci pridejo na dogodek in kako jim zažarijo oči, ko svojo ladjico spustijo v potoček – prvič, drugič, neštetič, vse do noči. Prizadevni člani ŠTD Rafolče so Vrševnik spet zagradili. Tako so ustvarili prijetno progo, na koncu katere je bilo mogoče gregorčke z grabljami vzeti iz vode, da so jih otroci lahko spet prinesli na začetek in opazovali, kako hitro ali počasi se njihovo plovilo giblje. Nekatera plovila so zdržala do konca, druga so se že prej napila vode, svečke so se od silne otroške vneme že kmalu zmočile in ugasnile, vendar to ni bilo pomembno – pomembno je bilo, da se otroci in odrasli družijo in uživajo ter da skupaj praznujemo prihod pomladi.

Člani društva so prisotne tudi pogostili s čajem in prigrizki, na koncu pa so še pospravili vse odpadke. Za vso organizacijo jim gre najtoplejša zahvala. Glede na prisrčen odziv ni več nobenega dvoma, da se bomo na igrišču ob Vrševniku na Gregorjevo zbrali tudi naslednje leto. Vmes pa se bomo domislili še kakšnih zabavnih igrarij, ki bodo otrokom prižgale iskrice v oči – se vidimo!

Oglejte si tudi