Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Srečanje sošolcev ob 50. letnici zaključka osnovne šole

V soboto, 11. junija 2016, smo se zbrali sošolke in sošolci z edinim učiteljem g. Vinkom Sitarjem na 50. letnici zaključka Osnovne šole na Brdu v gostilni Gašper na Prevojah. Tudi OŠ Janka Kersnika je obeležila 50. letnico prizidka k šoli, ki smo ga mi ravno zgrešili, ker smo 1966 zapustili to zgradbo z lepimi spomini in odšli vsak na svojo življenjsko pot širom domovine, nekateri pa tudi v tujino. Naši sošolki Mira in Polonca, s svojo mamo – tudi našo učiteljico, pa so sodelovale pri pisanju priložnostnega zbornika. Naša generacija se srečuje vsakih 5 let in se zna družiti in pozabavati, seveda kar z lastnim razrednim ansamblom (Tone, Božo, Miha, Franc in Franci, Zvone, Viki,..). Čas svoje daje in tudi jemlje… Z enominutnim molkom smo se spomnili umrlih sošolcev v zadnjem petletnem obdobju: sošolca Marjana Marolta in Francija Lipovška, kot tudi učiteljic Marjane Lipovšek in Jožice Košenina. Predsednik razreda Viki je v nagovoru poudaril, da smo v teh letih v zlati jeseni, ko lahko drugim največ dajemo. Prepojeni smo z izkušnjami, znanjem in tudi kaj materialnega se lahko že zapiše v testament… Kot osnovnošolci smo mislili, da je življenje kar neskončno, danes pa če pogledamo matematično, je to kar daljica z začetkom in koncem, vendar se nismo strinjali s tako razlago in smo si omislili premico, ker smo bili in smo neskončni in smo tudi v tem večeru uživali neskončnost.
Veseli smo bili, da se nam  je pridružil učitelj glasbe g. Vinko Sitar, znani klarinetist ansambla Alpski kvintet. Večer je mineval kot za šalo, veliko smo si povedali, pa je še precej ostalo. Po obilni večerji smo si ogledali del video zapisa prejšnjega srečanja, ki ga je pripravil in vsem poklonil sošolec Franc, nekdanji kitarist pri Niku Zajcu.

Večer se je ob pogovoru in glasbi bližal jutranjim uram, ko je moral organizacijski odbor v sestavi: Božo (vabila), Tone (hrana in sprejem) in Viki (obveščanje) oceniti dogodek. Po anketi naj bi se srečavali na 3 leta. Nekdo je rekel, starejši smo, manj nas bo.

Po polstoletnem jubileju se zahvaljujemo gostilni Gašper za dobro postrežbo, Marjani Lipovšek za dokumentacijo, organizacijskemu odboru in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešnemu srečanju, predvsem pa vsem, ki ste se udeležili tega srečanja.

Oglejte si tudi