Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

"Gregorčki" izdelani in splavljeni po Vrševniku istega dne

V času, ko se ptički ženijo, ko dan postaja vedno daljši in se zato po tradiciji „luč vrže v vodo“, so se v soboto, 11. marca 2017, že tretjič, pri brunarici zbrali otroci in straši ob 15. uri najprej na delavnici, nato pa ob 17.30 uri na sproščujočem spustu ladjic. Prišlo je približno 20 otrok in nekaj manj staršev.
"Gregorčke" so izdelovali večinoma iz odpadne embalaže, nekateri pa so materiale (veje, stiropor, papir) prinesli od doma. Material je bil  naravi prijazen in na vodi ni puščal ostankov. Manjši otroci so izdelovali enostavnejša plovila, večji pa naravne splave iz vej in mahu. Pritrdili so še jadra z zanimivimi napisi, namestili so še svečke in rafolška mornarica je bila pripravljena za spust.

 

Ko se je pričel spuščati mrak, se je na splavitvi zbralo približno 60 otrok, njihovih staršev, dedkov in babic, ki so se pridružili praznovanju prihoda pomladi. Otroci z velikim veseljem pridejo na dogodek in uživajo, ko svojo ladjico spustijo v potoček – prvič, drugič, vse do noči.

 

Člani ŠTD Rafolče so potok Vrševnik  zagradili in ustvarili jezero (morje) za prihod ladjic iz potoka. Po večkratni vožnji so otroci s pomočjo staršev pobrali plovila in jih odnesli za spomin na lep večer domov. Člani društva so prisotne tudi pogostili s čajem in prigrizki. Za vso organizacijo jim gre najtoplejša zahvala, prav tako gonilni sili Igrarij ga. Špeli. Glede na velik odziv, se bomo zbrali tudi naslednje leto. 

Oglejte si tudi