Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
11°C
SRE.
22°C
10°C
Oceni objavo

Za boljši spanec izvedli sprostitveno delavnico

Na minuli zelo zanimivi delavnici z naslovom "Sprostitvena delavnica za boljši spanec" smo v Dnevnem centru Logatec spregovorili o izzivih, ki jih imamo ljudje s spanjem. Na delavnici nas je predavatelj Marjan Rijavec seznanil z vzroki, ki pripeljejo do nespečnosti. Ta je v sodobni družbi zelo razširjena.


Predavatelj, sicer Vrhničan, ki izvaja energijsko psihoterapijo in tudi antistresne terapije, protibolečinske terapije itd., nam je predstavil in razložil različne praktične načine, ki pripomorejo k izboljšanju kvalitete spanca. Tudi sprostitvene tehnike, od umirjanja misli pred spanjem, dihalnih vaj, vizualizcije ipd., lahko bistveno pripomorejo, da se končno dobro odpočijemo.


Zelo zanimiva je bila tudi izmenjava izkušenj s spanjem med udeleženci delavnice. Na tak način je vsak posebej dobil konkreten predlog, kako si pri izboljšanju kvalitete svojega spanca oz. boju proti nespečnosti lahko pomaga sam. Za dobro spanje je namreč potrebnega kar nekaj truda, znanja, veščin in ne nazadnje vsakodnevna rutina.


Avtor besedila: Sabina E. Korošec, Dnevni center Logatec

Oglejte si tudi