Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
37°C
19°C
Oceni objavo

Vlada s torkom, 15. december, sprošča nekatere ukrepe povezane z novim koronavirusom


V epidemiološko najbolj ugodnih statističnih regijah - Gorenjska, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska in Goriška – se delno sprosti omejitev gibanja med občinami. Gibanje je omejeno na območje celotne regije, kjer imajo osebe prebivališča in ne več na posamezno občino. Pogoj je, da ima oseba na mobilnem telefonu naloženo in stalno aktivirano mobilno aplikacijo #OstaniZdrav.


Še vedno pa tudi v teh regijah veljajo ostale omejitve, torej omejitev gibanja med 21. in 6. uro ter popolna prepoved zbiranja.


V epidemiološko ugodnih statističnih regijah se odprejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo oblačila in obutev, pri čemer pomerjanje oblačil in obutve ni dovoljeno; prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo športno opremo in prodajaln z motornimi vozili.


V vseh statističnih regijah se odprejo cvetličarne, avtopralnice, kemične čistilnice. Dovoljuje se tudi izvajanje higienske nege, razen dejavnosti salonov za nego telesa in dejavnosti piercinga, tetoviranja in podobnih postopkov. Poleg bančnih in zavarovalniških storitev se v vseh statističnih regijah sproščajo tudi druge finančne storitve.


Sprosti se izvajanje javnih linijskih prevozov, in sicer se izvajajo v počitniškem režimu dokler poteka izobraževanje na daljavo.

Zaradi sproščanja nekaterih ukrepov je potrebno še bolj dosledno spoštovati tri pravila:

- nošenje obrazne maske,

- higiena rok in

- varnostna razdalja 2 metrov.


Več v: https://www.uradni-list.si/_pdf/2020/Ur/u2020186.pdf

Oglejte si tudi