Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Soba 209 v Hotelu Korotan na Dunaju v spomin na pravnika, ekonomista in sociologa dr. Andreja Gosarja

Včeraj je bil za Občino Logatec in Hotel Korotan na Dunaju izjemno pomemben večer. Čeprav se Slovenci trudimo našo raznoliko in bogato kulturno dediščino in posameznike, ki so jo oziroma jo ustvarjajo, predstaviti Evropi in svetu, pa se ne zgodi tako pogosto, da njihovo delo in doprinos k družbi lahko nagradimo z odprtjem spominske sobe čez meje naše države.

V Hotelu Korotan boste tako od danes naprej lahko prespali v sobi št. 209, ki je opremljena v duhu dr. Andreja Gosarja, ki je svoj potencial razvijal tudi na Dunajski Univerzi, ki ga je izobrazila v odličnega pravnika, ekonomista in sociologa. Številne njegove misli so še kako aktualne tudi v današnjem času:"Naša vnema za resnico in pravico mora biti brezpogojna, se ne sme ravnati po tem, kaj nam je v prid in kaj v škodo. Biti mora popolnoma neodvisna od kakršnih koli osebnih ali skupinskih na primer rodbinskih, stanovskih, strankarskih in drugih takih kolektivnih interesov in koristi." dr. Andrej Gosar.

Zbrane na slavnostnem odprtju je nagovorila tudi veleposlanica Republike Slovenije na Dunaju njena ekscelenca magistra Ksenija Škrilec, ki je odprtje spominske sobe v čast dr. Andreju Gosarju ocenila kot pozitiven doprinos za obe deželi, še posebaj zaradi dejstva da se je med Slovenijo in Avstrijo začelo Leto sosedskega dialoga.

Oglejte si tudi