Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

LIKOVNA KOLONIJA LOGATEC 2022


V soboto 13. avgusta 2022 je Društvo likovnikov Logatec organiziralo že tradicionalno likovno kolonijo v Grajskem parku Vitez v Gornjem Logatcu. Likovne kolonije se je udeležilo preko 30 likovnih ustvarjalcev in ustvarjalk. Poleg domačih članov društva se je likovni koloniji pridružilo vrsta  likovnikov iz širšega kroga Slovenije. 

Po jutranji registraciji in druženju ob kavi v Grajskem parku smo se kar hitro odpravili na " slikarske položaje". Nekateri novodošli pa tudi na ogled zanimivosto Logatca. Od likovnega ustvarjanja nas ni odvrnil niti dež ( ki smo ga v bistvu vsi zelo čakali). Hitro smo se zbrali pod velikimi senčniki-dežniki restavracije Grajskega parka in aktivno nadaljevali z delom.
V zgodnjih popoldanskih urah so se likovna dela že zaključevala in dobila svojo gledljivo obliko. Likovna kolonija smo zaključili s postavitvijo priložnostne razstave s kulturnim programom v izvedbi članov družine Ovsec / Anda, Luka in Janez ml.). Likovna kritičarka Anamarija Stibilj Sajn je ob tej priložnosti podala svoje vtise ob videnemin vsem namenila besede vzpodbude. Predsednik društva likovnikov Logatec , duša in motor srečanja, Janez Ovsec se je zahvalil vsem udeležemcem za udeležbo in dobro sodelovanje. Dogodek se je zaključil ob kosilu in veselem druženju. Likovna dela bodo v septembru postavljena na ogled v Stekleni galeriji Logatec. Obljubili smo si, da se ob letu zopet srečamo v Logatcu. 
Udeleženci likovne kolonija so bili: Jurij Kravcov, Dušan Mihelčič, Miran Čepirko, Nejka Štebih, Jožef Matjašec, Natalia Berezina, Zdenka Vinšek, Biserka Lesjak, Rajko Kranjc, Kostja Virant, Darja Kočervar, Primož Sark, Alda Grudina, Martina Starc, Nevena Kralova, Jolanda Keršič, Zvonko Keršič, Zdenka Cestnik, Jakob Klemenčič, Janez Slabe, Vlasta Krapež, Zvezdana Sabotič, Damir Jadrič, Alenak Štante, Miro Švigelj, Helena Rems, Bojan Mlakar, Jelka Kuraj, Samira Naneh in Janez Ovsec.

Zapisal: Janez Ovsec

Fotografije: Janez Ovsec in Primož Sark


Oglejte si tudi