Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Nova pridobitev za novo leto brez bolečine

Dom starejših Logatec je bogatejši za UZ napravo s katero že lajšamo bolečine našim stanovalcem.

Bolečina je vse pogostejši spremljevalec starosti in staranja. Farmacija ima na mnoge bolečine odgovor, nekatere pa ostajajo trdovratne in jih skušamo lajšati na različne možne načine.

V Domu starejših se velikokrat srečujemo s kronično bolečino, bolečinami neznanega izvora in nenadno, akutno bolečino, kot posledico poškodbe. Poleg medikamentozne terapije, ki jo predpiše zdravnik se pogosto poslužujemo še drugih komplementarnih tehnik. Med napravami, ki lajšajo bolečino, zmanjšujejo vnetja v tkivih in izboljšujejo regeneracijo tkiv, je tudi ultrazvok. Že nekaj časa je v domu zorela misel na lastni ultrazvok, nato se je zgodilo leto 2021, ko smo v domu štartali z zbiranjem sredstev za prenosni koncentrator kisika. Odziv logaških podjetij in drugih poslovnih partnerjev je bil tako velik, da smo zbrali dovolj sredstev ne zgolj za prenosni koncentrator kisika temveč smo lahko obudili tudi misel na novo ultrazvočno napravo, ki smo jo na naše največje veselje, konec leta tudi prejeli. Hvala vsem donatorjem: EUROSPIN EKO d.o.o., Renče; OKK, obdelovanje kovin, d.o.o., Logatec in Stanko Švigelj s.p., Hotedršica.

Nekateri stanovalci so že bili deležni terapije z ultrazvokom in po prvih terapijah bili zelo zadovoljni. Prav tako je z napravo zadovoljna naša fizioterapevtka, ki pravi, da bo z uporabo UZ uspešnejša pri zmanjševanju bolečin in pri lajšanju drugih bolezenskih stanj.

Srečno v letu 2022.

Oglejte si tudi