Logo MojaObčina.si

Logatec

JUTRI
17°C
3°C
ČE.
14°C
3°C
DOM STAREJŠIH LOGATEC
Deli
Javni zavod, Socialno varstvo 

DOM STAREJŠIH LOGATEC

Odprto

Danes Zaprto
Ponedeljek 09.30‒11.30, 14.30‒17.00
urnik obiskov

Predstavitev

Dom starejših Logatec je javni socialno varstveni zavod namenjen institucionalnemu varstvu starejših oseb. Z delovanjem je dom začel v februarju 2001. Velika, svetla stavba stoji ob robu gozda, nedaleč od mestnega jedra.

V našem domu zagotavljamo osnovno in socialno oskrbo ter zdravstveno varstvo. Celodnevno oziroma dnevno bivanje je namenjeno osebam starejšim od 65 let, ki zaradi starosti ali drugih pojavov, ki spremljajo starost, niso sposobne za samostojno življenje in zato potrebujejo manjši ali večji obseg neposredne osebne pomoči. Namenjen je tudi osebam z najzahtevnejšimi starostnimi, zdravstvenimi težavami, ki v celoti potrebujejo neposredno osebno pomoč in /ali delno oziroma popolno osebno pomoč in nadzor.

V domu imamo skupno 158 postelj. Glede na psihofizično stane posameznika imajo stanovalci možnost bivanja v enoposteljnih in dvoposteljnih sobah. Poleg osnovne dejavnosti dom zagotavlja tudi dodatne storitve, ki jih potrebujejo starejši. O njih se lahko s strokovnjaki posvetujejo in dogovorijo v domu.

Velik pomen v domu dajemo na dobro počutje stanovalcev ter zadovoljevanju njihovih nematerialnih potreb. Poleg zadovoljevanja osnovnih potreb (hrana, zdravstvena nega) so organizirane različne dnevne dejavnosti (delovna terapija, fizioterapija, skupine za samopomoč) kar pozitivno vpliva na dobro počutje. Organiziramo tudi različne kulturne in družabne prireditve

Možno se je dogovoriti tudi za druge dodatne storitve:

  •           Najem dvorane
  •           Naročilo toplih obrokov
  •           Kopanje
  •           Pranje in likanje perila
  •           Izposoja pripomočkov in svetovanje za uporabo

V domu delujeta frizerski in pedikerski salon ter bife, dejavnost izvajata najemnika.

V Domu vam bomo z veseljem svetovali, pomagali s pridobivanjem informacij ter nudili pogovor o možnostih nastanitve in bivanja pri nas.

 

Zadnje vsebine