Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

V Jožefovi galeriji razstavja svoja likovna dela Vojko Gašperut - Gašper

Jožefova galerija Doma Marije in Marte, župnije sv. Nikolaja Dolnji Logatec je 18. januarja 2020 odprla prvo likovno razstavo v letu 2020. Tokrat po nekaj letih ponovno gosti likovna dela slikarja , ki slika z usti, Vojka Gašperuta Gašperja. 

Vsi skupaj smo se tako zbrali tega sobotnega zimskega popoldneva, da počastimo slikarja , ki je nedavno praznoval svoj 70. rojstni dan. Uvodoma je vse lepo pozdravila vodja doma Marije in Marte ga. Leonida Župančič, ki je tudi vešče in sproščeno vodila celotno prireditev. 

Samega avtorja je podrobnejše predstavila likovna kritičarka ga. Anamarija Stibilj Šajn., ki je posebej izpostavila odlike avtorjevega slikanja in načine izražanja.Vsekakor se nam slikar tokrat predstavlja s pejsaži sečoveljskih solin in oljkami. Predstavi pa se nam tudi v maniri slikanja različnih šopkov in travniškega socvetja ter arhitekture primorske pokrajine. 

V pogovoru z voditeljico prireditve nam je Vojko Gašperut povedal prenekatero modrost, še posebej pa da je ključno vztrajati in se učiti. S časom pridejo tudi rezultati pa tudi kakšno priznanje in povabila na gostovanje. Poseben pečat je sami otvoritvi s svojim sproščenim in živahnim nastopom pridodala glasbena skupina Lukavi Luka in Šmentane muhe. 

Vsi skupaj smo se še kar nekaj čas zadržali ob druženju in dobrotah, ki so nam jih pripravili v Domu Marije in Marte. 

Vsem sodelujočim in številnim obiskovalcem gre zahvala , da je odprtje razstave res lepo uspelo. Lepo povabljeni k ogledu. Razstava bo odprta vse do začetka meseca marca 2020. 

Zapisal: Janez Ovsec 

Fotografije : Janez Ovsec

Oglejte si tudi