Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
15°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

RAZSTAVA MOZAIKOV V STEKLENI GALERIJI LOGATEC

V Stekleni galeriji se predstavljajo mozaičarji iz KUD Rak Rakek.

V četrtek, 5. januarja 2023,  pod večer se je v Stekleni galeriji v Logatcu  odprla razstave mozaikov skupine mozaičark iz KD Rak iz Rakek. Predstavljajo se z razstavo mozaikov z naslovom " Ptice naših krajev, sadje , zelenjava in slaščice".

Uvodoma je kot običajno vse skupaj lepo pozdravil gostitelj Janez Ovsec - predsednik Društva likovnikov Logatec. Posebej je izpostavil obogatitev lokalnega okolja s to lepo razstavo. Tokrat se logaškemu občinstvu predstavljajo že drugič po treh letih.

Samo delovanje sekcije mozaičark sta v pogovoru z J.Ovsec podrobnejše predstavili voditeljica sekcije Karmen Petrič in mentorica Eva Ule . Posebej so naglasili, da se samostojno kot sekcija dobivalo na tedenskih delavnicah že peto leto. V začetku delovanja je na njihov napredek in spoznavanje s tehniko mozaikov vplivala akademska slikarka Galina Malahova.

Vsekakor se na razstavi izkazuje bogastvo motivov in živosti barvnih koščkov mozaikov, ki tvorijo posamezne zaokrožene slikovne forme različnih ptičev, sadja in zelenjave.

Za popestritev odprtja razstave je poskrbel mladi harmonikar Tristan Cervatič (učenc 4r. harmonike pri prof. Luki Jerončiču - GŠ Logatec).

Vsekakor izredno lep večer je ob sicer lepem obisku ponudil še en presežek med razstavami v organizaciji Društva likovnikov Logatec.


Vzemite si čas za ogled.

Razstava bo na ogled vsak dan od pon. do pet. med 14.00 in 20.00 uro vse do 28. januarja 2023.

Zapisal J.Ovsec

Foto Janez Ovsec in Tomaž Čuček 

Oglejte si tudi