Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Predelana babičina poročna obleka

Babičina poročna obleka - morda se je spomnete, kako je visela v omari, nedotakljiva, skrivnostna, nosilka spominov. Morda pa ste jo predelali v svojo poročno obleko. Tokrat imate priložnost, da jo predelate s pomočjo literarne šivanke, skozi poezijo ali prozo, kot utrinek iz spomina ali babičinih zgodb ali pa se prepustite domišljiji.

Vabljeni k sodelovanju na literarnem natečaju “Predelana babičina poročna obleka”, ki ga organizira Društvo za medgeneracijsko povezovanje Sinica.

Natečaj poteka od 1. marca 2022 do 15. maja 2022.

Na natečaju lahko sodelujejo osnovnošolci od 8. razreda dalje, srednješolci, študentje, odrasli in seniorji.

Kako lahko sodelujem

Literarna dela morajo biti napisana v slovenskem jeziku.

Svoje še neobjavljene pesmi (največ tri), kratko zgodbo ali drug prozni zapis (največ tri strani), pošljite na sinica.natecaj@gmail.com z zadevo “Literarni natečaj Predelana babičina poročna obleka”.

Zaradi anonimnosti pošljite 2 dokumenta. V prvem pošljite pesmi ali prozo, podpisano le s šifro, v drugem sporočilu pa isto šifro z avtorjevimi podatki: ime in priimek, starost, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. V kolikor tekmujete kot šolarji, dijaki ali študentje z mentorjem, dopišite tudi ime in naslov šole, razred/letnik ter ime in priimek mentorja. Avtor s pošiljanjem dovoljuje objavo svojega dela v tiskanih in elektronskih medijih.

Vaše anonimne stvaritve bo prebrala literarna mentorica dipl. Nada Cotman, predmetna učiteljica in višja knjižničarka.

Vsa izbrana literarna dela bodo v avgustu 2022 objavljena v medijih, ki podpirajo natečaj. Avtorsko branje izbranih literarnih del bo potekalo v avgustu 2022.

Želimo vam obilo literarnega navdiha in vas vabimo k sodelovanju!

Joži Kokalj, predsednica Društva Sinica

***

Društvo za medgeneracijsko povezovanje Sinica je partner v projektu Stičišče Središče, ki ga izvaja Zavod Nefiks.

Oglejte si tudi