Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

DELAVNICA MODNEGA SKICIRANJA - po sledeh naših prednikov nam približuje bogato kulturno vsebino hotenjske oblačilne dediščine

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju s KTD Hotedršica organizira DELAVNICO MODNEGA SKICIRANJA. Ta je namenjena mladim od 14 leta dalje in odraslim vseh starosti, ki se želijo spoprijeti z novimi izzivi. V brezplačno delavnico vabimo člane folklornih skupin in posameznike, mentorje predšolskih in osnovnošolskih skupin ter učence 9. razreda OŠ. Slednjim je lahko praktična izkušnja tudi v pomoč pri izbiri nadaljnjega šolanja. Delavnico vodita mentorici, ki poučujeta modno oblikovanje na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani.
DELAVNICA USTVARJANJA SODOBNIH MODNIH OBLAČIL nas bo povedla po sledeh naših prednikov. Ustvarjalni navdih za črpanje idej bomo poiskali v oblačilni dediščini hotenjske »Folklorne skrinje«. V nove kreacije oblačil bomo vključevali elemente s posebnostmi lokalnih narodnih noš, vzorcev, ornamentov in vezenin. Delavnica je aktualna za vse, ki jih zanima ustvarjanje, risanje, slikanje, moda, oblikovanje oblačil, šivanje, vezenje, … in naša kulturna dediščina kot vir ustvarjalnega navdiha. Pri ustvarjanju sodobnih modnih oblačil se bomo tokrat ozrli v Hotedršico. Program zajema tri sklope, na vsakem ponedeljkovem srečanju udeleženci prinesejo s seboj v razpisu navedene pripomočke. V razpisu najdete vse podrobne informacije.

DELAVNICA JE BREZPLAČNA!

Zaradi omejitve števila, bomo upoštevali vrstni red prispetja prijav.

Rok prijave smo podaljšali do petka, 29. septembra, oziroma do zasedbe prostih mest.

PRIJAVNICA: https://forms.gle/D8hLSUDk1NRbs4H59

 

Oglejte si tudi