Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
15°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Čezmejno prijateljstvo in solidarnost

December je zagotovo mesec, ko si vzamemo nekaj več časa za praznično druženje v krogu družine in prijateljev. Je tudi mesec, ko posamezniki ter organizacije namenijo finančna sredstva ter skrbno pripravljen darilne pakete socilano šibkejšim - širom po Sloveniji.

Za občino Logatec pa ima lučk, dogodkov in obdarovanj poln mesec še prav posebno vrednost. Prvi decembrski petek, pred Miklavževim, nas namreč že tradicionalno obiščejo prijatelji iz pobratene občine Repentabor – predstavniki občinske uprave Občine Repentabor na čelu z županjo Tanjo Kosmina. Tudi letos v goste niso prišli praznih rok. Krajani Repentabra so za socialno šibkejše posameznike in družine v Logatcu zbrali številne dobrine, ki so bile skrbno predane predstavnikom logaškega Rdečega križa.

Čeprav stik med obema občinama ohranjamo skozi vse leto, preko dogodkov ter srečanj šolskih otrok, ima njihova dobrodelna nabirka v prazničnem času za nas  še prav poseb pomen, saj se zavedamo, da imamo “tam čez mejo” tople in srčne prijatelje.

Oglejte si tudi