Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
25°C
16°C
JUTRI
26°C
11°C

Zeliščarska delavnica (4-urna)

Organizator: Avocado center, Aleksandra Perpar, s.p.
Kontaktni podatki organiztorja: Sasa Perpar, sasa.perpar@gmail.com, +386 (0)31 576 807.
Vstopnina: 39€O delavnici:


4-urno zeliščarsko delavnico bomo pričeli s krajšim predavanjem o zdravilnih rastlinah: kako jih  nabiramo, pravilno sušimo in shranjujemo ter kakšni so različni načini njihove uporabe. Predavanje je zasnovano tako, da poleg podajanja znanja odgovori tudi na vse vprašanja udeležencev delavnice.

Posebno pozornost bo namenjena kategorizaciji rastlin, prepoznavanju tradicionalnih zdravilnih rastlin ter prepoznavanje razlik in možnosti zamenjav med zdravilnimi in strupenimi rastlinami.

Delavnica vključuje tudi podrobno predstavitev in prikaz nabranih zdravilnih rastlin ter praktično delo z njimi – že na prvi delavnici bodo udeleženci pripravili svojo čajno mešanico, sirup, macerat, tinkturo in kis.


Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima zeliščarstvo in priprava različnih izdelkov iz zdravilnih rastlin. Udeležijo se je lahko vsi, ne glede na njihovo predznanje o rastlinah ali pripravkih iz zdravilnih rastlin.


O Mariji in Mojci Vulić:


Mojca je upokojena učiteljica, diplomirana biologinja, ljubiteljica narave in še posebno zdravilnih rastlin. Z naravo je povezana že od rane mladosti, zato se tudi odločila za študij biologije.

Že več kot petnajst let vodi zeliščarske delavnice za različna društva, prijatelje, mladino. Že deset let  sodeluje z Ljudsko univerzo v Kopru, kjer vodi zeliščarske tečaje za odrasle. Na tečaju spoznajo uporabnost zdravilnih rastlin za prehrano, lepoto in zdravje.

Ljudi želi predvsem spodbuditi k ohranjanju naravnih dobrin in varovanju okolja.


Mojca je ljubiteljica zdravega načina življenja, narave, zdravilnih rastlin, čebel. Mamo je pogostokrat spremljala na različnih prireditvah, sejmih in delavnicah. Navdušila jo je za to področje in tako se je začela njena zeliščarska. Pridobila je tudi diplomo NPK - Zeliščar in čebelarski izpit.

Mojca je navdušenka nad naravno kozmetik, kjer je svoje znanje dobro izpopolnila. Sama izdeluje različne kozmetične izdelke: personalizirane kreme, losjone, dezodorante, šampone in mila. Pripravlja tudi svoje hidrolate in eterična olja iz rastlin, ki jih gojimo na naši domačiji (sivka, smilj, rožmarin, lovor,…).


Trajanje delavnice: 4 ure, potrebna je predhodna prijava

Cena: 39 €/osebo

Kaj potrebujem? Udobna oblačila, copate/nogavice, stekleničko vode, beležnico in pisalo za morebitne zapiske

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi