Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Vzdrževalna dela na igrišču Jordanc

Log - Dragomer, 11. september 2022 – Občina Log - Dragomer je, potem ko so svetniki na seji zavrnili predlog sporazuma o ureditvi medsebojnih razmerij glede igrišča Jordanc ter sklenili, da bo ta ostal, organizirala sestanek s predstavniki civilne iniciative in sosedi. V poletnih mesecih so na otroškem igrišču potekala tudi vzdrževalna dela.
Občinski svet Občine Log - Dragomer je na aprilski redni seji obravnaval predlog sporazuma o ureditvi medsebojnih razmerij glede igrišča Jordanc, s katerim naj bi poskušali zadovoljiti tako javni kot zasebni interes. Na eni strani poziv po prenehanju vznemirjenja lastninske pravice, na drugi javni interes po uporabi otroškega igrišča. Svetnikov takrat predlagana rešitev ni prepričala, nasprotovali so ji tudi občani, ki igrišče uporabljajo, zato je občinski svet predlog rešitve zavrnil. Obenem je Svet Občinski upravi naložil, da preveri pravno podlage pritožbe in nadaljuje z iskanjem rešitve, in sicer tako, da organizira srečanje med predstavniki civilne iniciative in prizadetimi sosedi. Kot smo izvedeli, so se junija na sestanku, na katerem so se poskušali dogovoriti o primernih ukrepih, ki bi preprečili, da bi z vrnitvijo koša in uporabo žoge prihajalo do motenja posesti in da bi omilili morebitne negativne vplive igrišča, srečali predstavniki Občinske uprave, predstavniki civilne iniciative in sosedi. Ti so se dogovorili, da bodo na igrišču izvedli vzdrževalna dela ter pridobili ponudbe za gradnjo protihrupne ograje. Na občini so na osnovi pridobljenih ponudb ocenili, da bo za izvedbo omilitvenih ukrepov treba odšteti minimalno 50 tisočakov.


Občina je sicer v poletnem času na otroškem igrišču izvedla vzdrževalna dela, za katera bodo odšteli okoli pet tisočakov. Kot so nam pojasnili na Občinski upravi, so bile ob asfaltni ploščadi porezane veje in rastlinje, ki je bilo odpeljano na deponijo. Izvajalci so uredili varnostno mrežo ob asfaltni ploščadi ter žično ograjo na JZ strani igrišča. Prav tako so odstranili ciprese ob ograji, ki meji na Cesto 8. maja. Do konca leta naj bi jih nadomestili z lovorikovcem. Zasaditev rastlinja ob ograji ob Cesti 8. maja bodo izvedli ob za sajenje bolj ugodnem vremenu, so nam še pojasnili naši sogovorniki.


V. L.
Foto: V. L.

Oglejte si tudi