Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
13°C
4°C
JUTRI
16°C
5°C
3325

V vrtcu znova vsi otroci

Log – Dragomer, 15. februar 2021 – V vrtcu Log – Dragomer je znova zelo živahno. Konec meseca januarja so se po trinajstih tednih vrata znova odprla za vse otroke, vrtec jih obiskuje približno tri četrtine.  Prvi tedni so minili v znamenju kulturnega praznika ter seznanjanja s pustnimi šegami in navadami.

V vrtec Log – Dragomer so se po več tednih zagotavljanja le nujnega varstva, konec januarja, lahko vrnili vsi otroci. Kot so nam povedali v Vrtcu Log – Dragomer jih vrtec obiskuje okoli 80 odstotkov. Delo v vrtcu je organizirano v skladu z navodili oziroma priporočili NIJZ. V vrtec so se lahko vrnili le zdravi otroci, veliko pozornosti namenjajo izvajanju preventivnih ukrepov, več je tudi zračenja, strokovni delavci pa ves čas nosijo maske. »Otroci so izjemno veseli, da so se lahko ponovno vrnili v vrtec, da se lahko družijo s svojimi vrstniki in so se hitro prilagodili vnovičnemu bivanju v vrtcu,« smo še izvedeli.


V začetku meseca februarja so veliko pozornosti namenili kulturnemu prazniku. Pogovarjali so se o pomen kulture in praznika, se seznanili s simboliko, himno, zastavo, grbom ter spoznavali slovenske pesnike in pisatelje ter njihova dela. Izražali so se v različnih umetniških jezikih ter ustvarili paleto čudovitih izdelkov. Del njihove ustvarjalne žilice so delili tudi z javnostjo, saj je v sodelovanju s KUD Kosec ob slovenskem prazniku izšel poseben letak.


Spoznavanje slovenske kulture in tradicije se je nadaljevalo tudi v pustnem tednu, ko so se posvetili spoznavanju tradicionalnih šeg in navad ter ljudskih običajev. Na pustni torek so se v igralnicah zbrale maškare in v okviru svojih mehurčkov rajale v igralnicah.


V. L.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi