Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

V stari šoli je sedaj čas za dela v notranjosti

Na Logu se izvaja operacija Revitalizacija objekta Stara šola, katero se sofinancira za upravičene stroške s sredstvi evropske kohezijske politike. Čeprav se na zunaj morda ne vidi, da dela napredujejo, pa je v notranjosti precej bolj živahno saj se izvajajo dela po planu znotraj objekta.

Izvajalec del na gradbišču je podjetje AS-Primus, ki je  s svojimi podizvajalci začel z deli v začetku februarja letos. V minulem obdobju so na šoli izpeljali rušitvena dela, ki so zajemala odstranitev obstoječih oken, vrat, strehe, tlakov, odstranitev medetažne lesene konstrukcije v prostorih, kjer se bo izvedla instalacija pod stropom. Sledila je izvedba statične sanacije objekta, ki je vključevala izvedbo novih AB medetažnih plošč, izvedba nove jeklene primarne konstrukcije ostrešja z nadaljno klasično izvedbo lesenih špirovcev, ojačitev opečnih obstoječih sten z armiranim ometom in protipotresnimi vezmi po obodu objekta na nivoju stropov.

Sledila je izvedba energetske sanacija objekta, ki je vključevala aktivnosti izvedbe toplotnega ovoja stavbe. Izvedla se je toplotna zaščita objekta z oblaganje fasade  s 16 cm toplotne izolacije in ustreznim stavbnim pohištvom na fasadi. Na že izvedeno strešno konstrukcijo  pa bodo položili še 25 cm toplotne izolacije. Objekt je pod varstvom ZVKDS zato izvajalec o vseh delih sproti obveščal pristojni ZVKDS in upošteva njihova navodila. Potrebno je poudariti, da se pri tem ohranja izvirna arhitektura objekta z izvirnimi pozicijami in z oblikovanimi okenskimi odprtinami na fasadi s poudarjenim vhodnim delom z vsemi likovnimi detajli. Napeljane in umeščene so tudi vse talne grobe elektro in strojne instalacije.

V drugi polovici meseca oktobra se planira nadaljevanje izvedbe knauf sten z enostranskim zapiranjem sten, kar bo omogočilo nadaljevanje grobih strojnih in elektro del. Sledila bo izvedba estriha s polaganjem talne toplotne izolacije po posameznih etažah. V nadaljevanju, torej v začetku meseca novembra je predvidena vgradnja strešnih oken, istočasno pa se bo ob tem nadaljevala knauf obloga stropa v podstrešju in nadaljevalo delo na zunanji ureditvi objekta. Na zunanji ureditvi se bo izdelal AB temelj za dvigalo ob objektu sledila bo izvedba zunanjega razvoda kanalizacije in vodovoda. Nato se bo izvedla utrditev površin v okolici  z asfaltiranim dovozom.

Po izvedbi estrihov bo sledila izvedbe finalnega tlaka ter obloga keramike v sanitarijah, montaža spuščenih stropov, vgradnja notranjih vrat, beljenje sten in stropov.

 
Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi