Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
3°C
-1°C
Deli

Predvolilno obdobje

Spoštovani občanke in občani. V zadnjih tednih se mnogokrat sliši, da je to in ono dejanje predvolilno, ker so pač taki časi. Obdobje lokalnih volitev je tu in verjetno je vsem, ki malo pomislite, zelo jasno, da se je predvolilni čas pričel že z izvolitvijo nove sestave aktualnega občinskega sveta in vodstva občine.

Vse v zadnjih štirih letih je bilo predvolilno. Kako pa drugače? V tem ne vidim nič slabega. S primernim pristopom lahko pridobi le občan naše lokalne skupnosti. Vsak od nas se je po svojih najboljših močeh trudil, da bi s povezovanjem  kompetentnih posameznikov realiziral predvolilne obljube in s tem dokazal, da je vreden zaupanja tudi v prihodnje. Verjamem, da zmore večina občanov zelo kakovostno prepoznati zrno od plevela. Torej prazna dejanja in govoričenje brez pravega rezultata za skupnost v kateri živimo.

Menim, da je čas, da se vsaj na lokalnem nivoju politiki doda pozitivni predznak. Ob tem so nekateri mnenja, da sem preveč optimističen, vendar verjamem, da je o tem potrebno v vseh okoljih primerno spregovoriti in zasejati seme optimizma tudi med drugače misleče sosede.

V preteklosti smo se v naši lepi deželi odločili za demokracijo, ki jo pa lahko izvajamo le, če se znamo ob tem vesti kot demokrati tudi sami. Če na hitro pogledamo nam nekaj zmanjka že pri odhodu na volitve. Neodgovorno iz različnih vzrokov odločanje o naši usodi prepustimo drugim, ki pa ne poznajo naših potreb, svetovnih nazorov in kriterijev kaj je skupno dobro. Prehitro v tako okolje pridejo interesi posameznikov ali posameznih skupin. Ko to spoznamo je mnogokrat že prepozno, vendar se tolažimo s tem, da čez štiri leta spet pripelje vlak….vendar se zgodba rada ponovi. Odločanje o svoji usodi prepuščamo tistim, ki se jim je ljubilo priti na volišče in izraziti svojo in ne našo voljo.

Pred nami je praznik demokracije lokalne volitve 2018, ki bodo 18.11. Imamo možnost, vzpodbudo in obveznost do naših naslednikov, da se prav vsi potrudimo in sporočimo svetu, da je občina Log-Dragomer najbolj demokratična občina v naši lepi Sloveniji in, da tukaj živimo ljudje, ki jim je še kako mar za naš skupni jutri.

 Ker šport povezuje in zato, ker smo Slovenci znani po tekmovalnosti, vas vabim, da postavimo državni rekord v volilni udeležbi na lokalnih volitvah 2018!

Želim vam vse dobro!

 Miran Stanovnik, župan

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Ciril Brajer 06. 11. 2018

Toliko občin! Janševi so začeli voditi prav vojaško organizirano vojno, kako jih čim več osvojiti. Noben način, še tako poniglav, jim ni tuj. Po vsem sežejo, lažejo, zavajajo, podtikajo, sramotijo, hujskajo... Proč od SDS!

Nejc Kavcnik 09. 11. 2018

Pa glih ti zdej hujskaš oz. non-stop... wtf mudel

Nejc Kavcnik 09. 11. 2018

https://www.24ur.com/novice/dejstva/preverite-kako-uspesen-je-bil-vas-zupan-pri-crpanju-evropskega-denarja.html\r\n\r\nPo podatkih Ministrstva za finance so v Sloveniji štiri občine, ki med letoma 2007 in 2018 niso počrpale niti evra evropskega denarja: Vransko, Velike Lašče, Log - Dragomer in Ankaran.

Ciril Brajer 13. 11. 2018

Predvolilno je bilo tudi včerajšnje soočenje županskih kandidatov v režiji črnih. Voditelj je nanizal vse babje čenče, ki krožijo po občini in pribil: "Župan, odgovorite v dveh minutah!"

Mitja Pleško 16. 11. 2018

Občina Log Dragomer 14.11.2018 Župan Miran Stanovnik Spoštovani! Na soočenju županskih kandidatov v gasilskem domu v Dragomerju dne 12.11.2018, ste na temo kaznovanje občanov v 33 minuti (ves posnetek soočenja je objavljen na spletu) dejal citiram »ta dva občana sta bila spoznana za kriva tudi na sodišču« . Ustava RS Slovenije v 27. členu govori o domnevni nedolžnosti 27. člen (domneva nedolžnosti) Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo Ta vaša izjava predstavlja tudi Osemnajsto poglavje KAZNIVA DEJANJA ZOPER ČAST IN DOBRO IME Razžalitev 158. člen (1) Kdor koga razžali, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev. (2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev. Po samem soočenju sem od Vas zahteval (prisoten je bil tudi g..Stojćo Tasev), da takoj naslednji dan v torek dne 13.11.2018 na spletnem portalu občine Log Dragomer objavite opravičilo. Prav tako opravičilo objavite na portalu Moja občina. Zato Vas ponovno pozivam, da to storite takoj najkasneje do 12 ure jutri, to je 15.11.2018. Drugače bom izkoristil vsa pravna sredstva, ki so mi na voljo in še pred volitvami obvestil občane naše občine o vašem nezakonitem početju. To vaše nezakonito dejanje kaže na to, da niste dorasel županski funkciji. Sram vas bodi. Lep pozdrav Mitja Hubert Pleško Na linku je video https://koraknaprej.eu/soocenje-zupanskih-kandidatov-log-dragomer-november-2018/ Pokomentirajte...