Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Predvolilno obdobje

Spoštovani občanke in občani. V zadnjih tednih se mnogokrat sliši, da je to in ono dejanje predvolilno, ker so pač taki časi. Obdobje lokalnih volitev je tu in verjetno je vsem, ki malo pomislite, zelo jasno, da se je predvolilni čas pričel že z izvolitvijo nove sestave aktualnega občinskega sveta in vodstva občine.

Vse v zadnjih štirih letih je bilo predvolilno. Kako pa drugače? V tem ne vidim nič slabega. S primernim pristopom lahko pridobi le občan naše lokalne skupnosti. Vsak od nas se je po svojih najboljših močeh trudil, da bi s povezovanjem  kompetentnih posameznikov realiziral predvolilne obljube in s tem dokazal, da je vreden zaupanja tudi v prihodnje. Verjamem, da zmore večina občanov zelo kakovostno prepoznati zrno od plevela. Torej prazna dejanja in govoričenje brez pravega rezultata za skupnost v kateri živimo.

Menim, da je čas, da se vsaj na lokalnem nivoju politiki doda pozitivni predznak. Ob tem so nekateri mnenja, da sem preveč optimističen, vendar verjamem, da je o tem potrebno v vseh okoljih primerno spregovoriti in zasejati seme optimizma tudi med drugače misleče sosede.

V preteklosti smo se v naši lepi deželi odločili za demokracijo, ki jo pa lahko izvajamo le, če se znamo ob tem vesti kot demokrati tudi sami. Če na hitro pogledamo nam nekaj zmanjka že pri odhodu na volitve. Neodgovorno iz različnih vzrokov odločanje o naši usodi prepustimo drugim, ki pa ne poznajo naših potreb, svetovnih nazorov in kriterijev kaj je skupno dobro. Prehitro v tako okolje pridejo interesi posameznikov ali posameznih skupin. Ko to spoznamo je mnogokrat že prepozno, vendar se tolažimo s tem, da čez štiri leta spet pripelje vlak….vendar se zgodba rada ponovi. Odločanje o svoji usodi prepuščamo tistim, ki se jim je ljubilo priti na volišče in izraziti svojo in ne našo voljo.

Pred nami je praznik demokracije lokalne volitve 2018, ki bodo 18.11. Imamo možnost, vzpodbudo in obveznost do naših naslednikov, da se prav vsi potrudimo in sporočimo svetu, da je občina Log-Dragomer najbolj demokratična občina v naši lepi Sloveniji in, da tukaj živimo ljudje, ki jim je še kako mar za naš skupni jutri.

 Ker šport povezuje in zato, ker smo Slovenci znani po tekmovalnosti, vas vabim, da postavimo državni rekord v volilni udeležbi na lokalnih volitvah 2018!

Želim vam vse dobro!

 Miran Stanovnik, župan

Oglejte si tudi