Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

V izdelavi je nov dopolnjen osnutek OPN

Ta bo podlaga za drugo javno razgrnitev. Med prvo javno razgrnitvijo dopolnjenega osnutka OPN leta 2012 je bilo zbranih veliko pripomb in predlogov in na občino je prispelo tudi veliko novih pobud.

Postopek priprave OPN Občine Log - Dragomer se nadaljuje z novim prostorskim načrtovalcem Urbi d.o.o., ki je bil izbran z javnim razpisom, objavljenim jeseni 2016. Dela so se začela takoj po podpisu pogodbe na podlagi javno razgrnjenega dopolnjenega osnutka OPN Občine Log - Dragomer, ki ga je izdelalo podjetje Kaliopa d.o.o.

V novem dopolnjenem osnutku OPN so bile upoštevane nove strokovne podlage za poselitev, poplavna študija, program celovitega lokalnega upravljanja z vodo in vodnim prostorom v občini Log - Dragomer, prometna študija, poročilo o izdelavi kart nevarnosti pred plazovi, podori ter erozijo za celotno občino Log - Dragomer, pripombe občanov in strokovna stališča izdelovalca OPN Kaliopa d.o.o. do pripomb ter stališča urbanističnega odbora OS. V zaključni fazi je tudi strokovna presoja novih razvojnih pobud. Po končani presoji pobud, podanih po prvi javni razgrnitvi leta 2012 in do roka za oddajo marca 2017, bodo pobudniki obveščeni o zaključku postopka. Novi osnutek OPN Občine Log - Dragomer bo dopolnjen tudi z novimi razvojnimi pobudami ter ponovno usklajen s ključnimi nosilci urejanja prostora. Predvideva se, da bo pred javno razgrnitvijo treba uskladiti namensko rabo prostora z MOP, direkcijo za vode zaradi poplavne in erozijske nevarnosti in ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zaradi načrtovanih sprememb namenske rabe kmetijskih zemljišč.

Dopolnjeno bo tudi okoljsko poročilo

Novi dopolnjeni osnutek OPN Občine Log - Dragomer bo javno razgrnjen predvidoma na začetku leta 2018 in nanj bodo lahko občani in druga zainteresirana javnost podali pripombe. Stališča do pripomb in predlogov na dopolnjeni osnutek bodo javno objavljena po drugi javni razgrnitvi, skupaj s stališči iz prve javne razgrnitve. Na podlagi stališč do pripomb občanov in ob upoštevanju vseh omilitvenih ukrepov iz okoljskega poročila bo izdelan predlog OPN. O njem bodo nosilci urejanja prostora podali drugo (končno) mnenje, ministrstvo za okolje in prostor pa bo izdalo odločbo, da so vplivi OPN sprejemljivi za okolje. Na podlagi usklajenih pozitivnih (drugih) mnenj nosilcev urejanja prostora in odločbe o CPVO, bo Občinski svet dobil v potrditev in sprejem odlok o OPN Občine Log - Dragomer.


Občina Log - Dragomer

Oglejte si tudi