Oceni objavo

Za pumptrack in košarkarsko igrišče skoraj 120 tisočakov

Log - Dragomer, 12. september 2022 – Občina Log - Dragomer bo v letošnjem letu s pomočjo sredstev Fundacije za šport in LAS Barje prenovila dotrajano asfaltno podlago na košarkarskem igrišču v Športnem parku na Logu, zgradili pa bodo tudi pumptrack stezo pri vrtcu v Dragomerju. Izvajalca sta že izbrana.

Prenova košarkarskega igrišča na Logu se lahko začne. Izbrani izvajalec Taurus IQ d. o. o. je podpisal pogodbo o gradnji v višini 74.896,23 EUR z DDV. Izbrani izvajalec naj bi v sklopu prenove posodobil dotrajano igrišče, ki se je na določenih mestih že posedlo, v asfaltni podlagi pa so nastale tudi razpoke. Dela bodo tako obsegala odstranitev poškodovanega asfalta, ureditev drenaž ter priklop na meteorni kanal. Zabetonirali bodo nove temelje za koše, uredili ustrezne naklone igrišča, asfaltirali dobrih 500 m2 površine za igrišče ter nanjo položili še sedem slojno športno podlago. Na igrišču bodo postavili dva nova košarkarska koša ter dva gola za mali nogomet, zamenjali bodo obstoječo razsvetljavo in postavili nove klopi. Projekt sofinancira Fundacija za šport, pridobiti pa jim je uspelo slabih 23 tisočakov.

 

Pri vrtcu v Dragomerju bodo urediti pumptrack.

Občina Log -Dragomer je izbrala izvajalca gradnje koloparka pri vrtcu v Dragomerju. Posel je dobil BATT CREW d. o. o., ki bo za ureditev novega poligona dobil okoli 44 tisočakov. V okviru projekta bodo zgradili kolopark, tako bodo uredili ter utrdili podlago ter asfaltirali stezo. V okviru projekta pa bodo postavili še štiri ulične luči, za katere bodo odšteli šest tisočakov ter postavili pametne klopi, ki jih bo napajala solarna energija. Kot so nam pojasnili na Občini, bodo pametne klopi vsebovale tudi stojala za kolesa, kjer bodo obiskovalci lahko polnili svoja električna kolesa, skiroje in telefone. Za to investicijo naj bi odšteli štiri tisoč evrov. Projekt izgradnje koloparka sofinancira LAS Barje, in sicer v višini 32.683,02 evra.

 

V. L.

Foto: V. L.

Oglejte si tudi