Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Olimpijska bakla se je ustavila tudi v naši občini

Log - Dragomer, 10. maj 2021 – Na začetku meseca maja je na pot po vseh 212. občinah krenila slovenska olimpijska bakla. Na 81 dni dolgem popotovanju po Sloveniji jo bo nosilo več kot pet tisoč ljubiteljev športa, ki bodo pomagali širiti olimpijski duh in optimizem ter poudarjati jekleno voljo. V občini Log - Dragomer je z njo teklo preko sto dvajset občanov.
Drugi teden popotovanja po državi je slovenska olimpijska bakla začela v občini Log - Dragomer, dvaindvajseti postojanki na svoji poti do olimpijskega Tokia. Prvi častni krog je pred osnovno šolo Log - Dragomer v družbi ravnateljice Mihaele Mrzlikar odtekel župan Miran Stanovnik, ki je bil vesel ob ogledu na postroj vrtčevskih otrok in učencev šole, ki so v mehurčkih prihajali na atletsko stezo in v družbi učiteljic z baklo in zastavami odtekli nekaj krogov. Sprva so si baklo, ob razkuževanju v skladu s priporočili NIJZ, podajali najmlajši vse do 9. razreda osnovne šole. Častni krog so z nasmehom pretekli tudi športna učiteljica, hišnik in šolski kuhar. Sledili so člani športnih društev, upokojenci, balinarke, med nosilci pa je bil tudi častni občan Občine Log - Dragomer, Matija Nik.

Kot je ob tej priložnosti povedal župan Miran Stanovnik, ki je za več kot 125 tekači odtekel še zadnji krog in slovensko baklo predal organizatorjem, je vesel časti, da lahko tudi občina Log - Dragomer pospremi olimpijsko baklo, simbol optimizma. »Kljub temu, da tokratni dogodek ni tako javen, naj bo simbolno sporočilo slovenskim športnicam in športnikom, da navijamo za njih.«

Tokratni projekt Slovenska bakla je dostopen praktično slehernemu Slovencu. Gre za promocijski projekt, v katerega bi organizatorji radi vključili čim več lokalnih ljubiteljev športa, aktivnih otrok, zdajšnjih in nekdanjih vrhunskih športnikov ter gospodarstvenikov in drugih zanimivih občanov. Do 23. julija bo bakla obiskala vseh 212 občin v Sloveniji. »Z baklo želimo širiti vrednote olimpizma, sporočila solidarnosti, upanja in jeklene volje. Želimo tudi pokazati, da sta rekreativni in vrhunski šport med seboj tesno povezana. Hkrati pa želimo baklo na podlagi predlogov lokalnih skupnosti ponesti v nekatere skrite kotičke Slovenije, tako da upamo, da se bo bakla spustila na dno Slovenskega morja, da bo skočila s padalom, se peljala v rally vozilu in na splavu, zašla v kraško jamo in še kam,« pravijo organizatorji.


V. L., foto: V. L.

Oglejte si tudi