Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Po novem tudi v zdravstvenem domu dispanzer za ženske

Vrhnika, 13. avgust – V ponedeljek naj bi v Zdravstvenem domu Vrhnika že začela delovati ginekološka ambulanta oziroma dispanzer za ženske. V zdravstvenem domu vabijo vse zainteresirane, da jih pokličejo ali pa pišejo preko elektronske pošte.

Direktor zdravstvenega doma Tomaž Glažar je sredi avgusta pojasnjeval, da so sicer načrtovali odprtje ambulante že prej, a se je nekoliko zavleklo zaradi gradbenih del in organizacije. »26. avgusta, v ponedeljek, bomo priklopili še zadnje aparate, naslednji dan pa bi morali že delati na polno.« Glede na trenutni odziv (pred poletjem je bil v Našem časopisu objavljen poziv, da naj se zainteresirane ženske prijavijo) bosta zdravnica Lucija Sorč, med. spec. ginekologije in poroda ter sestra Ivanka Knafelc, dipl. med. sestra, imeli veliko dela. Še vedno pa v zdravstvenem domu apelirajo na vse zainteresirane, da jim pišejo preko elektronske pošte ali pa jih pokličejo po telefonu, da jim bodo lahko določili termin. Tiste, ki pa so se že prijavile, bodo poklicali v roku meseca dni.

Zdravstveni dom je dobil odobritev le za pol programa dispanzerja za ženske, kar v praksi pomeni, da ga bo zavarovalnica pokrila le polovično, zato bo ambulanta odprta 4-krat na teden. »Trenutno na območju, ki ga pokrivamo, deluje le ena ginekologinja, potencialnih pacientk pa je po mojih podatkih 9426. Številka je izredno visoka, zato bo naš program zelo dobrodošel – tako za pacientke kot za razbremenitev ginekologinje,« pravi Glažar.

Dispanzer za ženske bo na mestu sedaj že nekdanje ambulante družinske medicine Jasne Kupljen, slednja pa se bo preselila v nove prostore, ki so jih zgradili na mestu »velike čakalnice«. Te niso odpravili, marveč so jo le pregradili. Strošek nove ambulante dispanzerja za ženske bo zdravstveni dom stal približno 50 tisoč evrov. »Če bi kupili še ultrazvok, bi morali k temu znesku prišteti še okoli 70 tisoč evrov. Namesto tega smo se raje odločili za najem aparata.«

 

Uradne ure dispanzerja za ženske v ZD Vrhnika

PON: 7:30 – 11:30

TOR: 14:00 – 18:15

SRE: zaprto

ČET: 10:00 – 14:00

PET: 7:30 – 11:30

 

Naročanje: 01 7555140 ali na narocanje.ginekologija@zd-vrhnika.si

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi