Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
10°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Septembra vrata odpira zdravstvena ambulanta

Zdravnika boste kmalu lahko obiskovali v občini Log - Dragomer. Ambulanta splošne medicine, ki bo pod okriljem Zdravstvenega doma Vrhnika delovala v prostorih dializnega centra Fresenius, bo odprta trikrat na teden po tri ure na dan. Opredeljevanje za zdravnika se bo začelo takoj po odprtju ordinacije, torej 12. septembra. Kakšen bo delovni čas ambulante in kdo bo izbrani zdravnik, boste lahko izvedeli v dneh pred odprtjem ordinacije. Podrobnosti bodo objavljene na spletni strani Občine Log - Dragomer. Kljub temu da je upravi uspelo pripeljati zdravnika v občino, pa uradniki ne počivajo. Občinska uprava preučuje novo zakonodajo o lekarniški dejavnosti, ki je v fazi sprejemanja ter vodi različne aktivnosti za ureditev predpogojev za gradnjo zdravstvenega objekta.

Občina Log - Dragomer bo bogatejša za novo, moderno opremljeno ambulanto splošne medicine. To bodo uradno odprli 12. septembra v prostorih dializnega centra Fresenius. Opremljeno ordinacijo so dopolnili z inventarjem, ki ga je financirala občina. Ta bo prav tako pokrila stroške najema, za vse ostale stroške pa bo v prvem letu delovanja poskrbel Zdravstveni dom Vrhnika. Občinski upravi je tako po dolgih letih prizadevanj uspelo v občino pripeljati zdravnika. Nova pridobitev bo olajšala življenje mnogim prebivalcem, poskrbela za večjo kakovost bivanja ter pacientom iz občine Log - Dragomer skrajšala pot. »Glede na to da je naša občina po starostni strukturi 'stara občina', smo si še toliko bolj želeli imeti zdravnika v bližini naših domov. Zato našim občankam in občanom z veseljem sporočamo, da se bo v naši občini septembra začela izvajati zdravstvena oskrba,« je povedal župan Miran Stanovnik.
Ambulanta bo odprta tri dni na teden, tri ure na dan. Vse ostale dni pa bodo pacienti zdravnika lahko obiskali v vrhniškem zdravstvenem domu, tam bodo zdravniško pomoč lahko poiskali tudi takrat, ko bo loško-dragomerska ordinacija zaradi dopustov ali bolezni zaprta. Obstoj ambulante ne bo odvisen le od dobre volje zdravnika, temveč predvsem od občanov. Več kot jih bo izbralo novega zdravnika  za svojega osebnega, boljše bodo možnosti, da ambulanta ostane na območju občine Log - Dragomer in se začne z gradnjo zdravstvene postaje. Ambulanta bo delovala pod okriljem Zdravstvenega doma Vrhnika, opredeljevanje za zdravnika pa se bo začelo takoj po odprtju ordinacije, torej 12. septembra.

Medtem se aktivnosti za zagotovitev zdravstvene oskrbe v občini Log - Dragomer nadaljujejo. Občinska uprava preučuje zakonodajo o lekarniški dejavnosti, ki prinaša nove pogoje in je trenutno v fazi sprejemanja. Poleg tega pripravljajo tudi dokumentacijo za gradnjo zdravstvenega centra, ki bo v pomoč pri odločanju.

 
V. L. 

Oglejte si tudi