Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pošta vztraja: Delovnega časa ne bomo podaljševali

Po srednjeročnih planih naj bi se tudi pošta na Logu preoblikovala v pogodbeno pošto.

Novo posredovanje župana za proučitev možnosti po vnovični vzpostavitvi delovnega časa na loški pošti, kakršen je veljal pred 1. julijem 2012, ni obrodilo sadov. "Poudariti želimo, da cenimo in razumemo vaše prizadevanje za ohranitev poslovanja pošte v dosedanji obliki in s čim daljšim delovnim časom za uporabnike poštnih storitev. Kljub našemu skupnemu interesu, da kraju ponudimo potne storitve na način, ki bo krajanom najbolj ustrezal in zadovoljil pričakovanja lokalne skupnosti, moramo v Pošti Slovenije slediti tudi strukturnim spremembam na trgu poštnih storitev, ki bodo močno vplivale na naše poslovanje v prihodnje," so na Pošti zapisali v odgovoru Sumini. 

V pismu so znova predstavili razloge za krajšanje delovnega časa pošte. Tako naj bi splošna gospodarska in finančna situacija vplivala na aktivnosti in optimizacijo poslovanja vseh uporabnikov poštnih storitev, ki se odraža v manjšem povpraševanju po poštnih storitvah oziroma prenehanju oddaje nekaterih vrst poštnih pošiljk. Prestrukturiranje Pošte Slovenije naj bi narekovalo tudi popolno odprtje poštnega trga v EU in s tem večja konkurenca, elektronsko poslovanje, ki je začelo nadomeščati klasični poštni promet, ter tehnološke spremembe, ki vplivajo na spremembo navad uporabnikov. Sicer pa so v odgovoru še zagotovili, da je obstoječi delovni čas pošte 1358 Log v skladu z zakonodajo, saj je pošta odprta vse dni v tednu ter vsaj enkrat na teden v popoldanskem času po 15. uri.

Nič kaj optimistične pa niso napovedi Pošte glede tega, kaj bo s pošto na Logu v prihodnje: "V skladu z zastavljenimi dolgoročnimi strateškimi razvojnimi smernicami Pošte Slovenije smo v oktobru 2013 izvedli centralizacijo dostave poštnih pošiljk s pošte 1358 Log pri Brezovici na pošto 1351 Brezovica pri Ljubljani. Pričakovati pa je tudi, da se bodo manjšim stalnim poštam, ki smo jih že preoblikovali v pogodbene pošte v letih 2012 in 2013 oziroma jih bomo preoblikovali v skladu s planom za leti 2014 in 2015, v srednjeročnem planu pridružile še druge pošte, med katere spada tudi pošta 1358 Log pri Brezovici."

 

V. L.

Oglejte si tudi